Miben segíthetünk?

Hamarosan megkezdődhet a Trafiboxok telepítése a városban

 Hamarosan megkezdődhet a Trafiboxok telepítése a városban
2024. február 16.

Megkezdheti a biztonságos közlekedést segítő Trafiboxok beszerzését a város. Erre pénteki ülésén adta jóváhagyását a Képviselő-testület. Összesen három telepített sebességmérőt szerelnek fel hamarosan, egyet a 10 főút bevezető szakaszán Piliscsaba felől, egyet a Csobánkai utca bevezető szakaszán Csobánka felől, az utolsót pedig a Szabadság utca gimnázium előtti részen – az egyéb felmerülő költségekkel együtt – bruttó 26 millió forintért.

A Trafiboxok a gyorshajtás okozta balesetek megelőzését szolgálják majd, ami azért is fontos, mert bár Pilisvörösváron sehol sem lehet 50 kilométer per órás sebességnél gyorsabban haladni, mégis gyakoriak a szabályszegések. A személyi sérüléssel járó eseteken túl rendszeresen előfordul, hogy állatokat – kutyákat, macskákat – gázolnak el az autósok, vagy anyagi kárt okoznak, pollereket, virágládákat rongálnak meg járművükkel.

A Pilisi KÖTET tavaly szeptemberi ülésén – amelyet Fetter Ádám polgármester kezdeményezett – került fókuszba a kérdés, vagyis, hogy városunkban és a környező településeken is szükségessé vált a Trafiboxok létesítése. Jelenleg egyébként 12 darab Trafibox telepítése van tervben a környező településeken. 

Pilisvörösvár Képviselő-testülete még októberben döntött úgy, hogy támogatja a kezdeményezést. A pénteki döntéssel pedig zöld utat kap a város, hogy megkösse a TrafiBox beszerzésére és telepítésére vonatkozó szerződéseket.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []