Miben segíthetünk?

Kommunális adó - hónap végéig megérkeznek az értesítők, változás a kiküldésben

Kommunális adó - hónap végéig megérkeznek az értesítők, változás a kiküldésben
2022. február 23.

Február végéig mindenki megkapja a kommunális adóhoz kapcsolódó értesítőt. Hivatalunk adócsoportja felhívja az érintettek figyelmét, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően, az idei évtől csak egy alkalommal küldik ki a tájékoztatót a hozzá tartozó csekkekkel együtt. 

Az adószámla kivonatokat, valamint az első és második félévre szóló csekkeket a márciusi fizetési határidőt megelőzően kézbesítették már az adózoknak.  Szeptemberben nem küldenek újabb értesítést, ezért azt kérik, hogy a második félévre szóló csekkeket őrízzék meg és határidőre fizessék be. 

Felhívják a figyemet továbbá, hogy a magánszemély kommunális adójában és a helyi iparűzési adóban a 2022-es fizetési határidők a következők:


Féléves adófizetési határidő: 2022. március 16.
Féléves adófizetési határidő: 2022. szeptember 15.

Az egyéni vállalkozóknak és a gazdálkodó szervezeteknek továbbra is ügyfélkapu / cégkapu tárhelyre továbbítják az adóértesítőket. A számlanyitásra nem kötelezett egyéni vállalkozóknak, illetve azoknak, akik a magánszemély kommunális adóját nem átutalás útján kívánják rendezni, továbbra is lehetőségük van csekket igényelni az ado@pilisvorosvar.hu e-mail címen, vagy a 06-26-330-233 telefonszámon (108, 109, 110, 111-es mellékek).

Adószámla egyenlegüket lekérdezhetik és az adófizetési kötelezettségüknek is eleget tudnak tenni az Önkormányzati Hivatali Portálon keresztül (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap), amennyiben rendelkeznek ügyfélkapu regisztrációval.


"Köszönjük, hogy adófizetési kötelezettségük betartásával és adófizetéseikkel hozzájárulnak városunk fejlődéséhez" - olvasható a tájékoztatóban. 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []