Miben segíthetünk?

Nem lehet csekken fizetni az Önkormányzat számára, a vállalkozások ügyfélkapun kaptak értesítést

Nem lehet csekken fizetni az Önkormányzat számára, a vállalkozások ügyfélkapun kaptak értesítést
2022. március 1.

A Magyar Posta Zrt. befogadta az Önkormányzat Sberbankkal kapcsolatos korlátozások miatt megküldött kérését. Ezt a tájékoztatást kapta a Hivatal a helyi posta vezetőjétől, akinek ezúton is köszönjük a segítségét! Ennek megfelelően a postahivatalokban holnaptól nem fogadják be az Önkormányzat által kibocsájtott a Sberbank számlaszámát tartalmazó „sárga csekkeket”. Így akihez nem jutott el február 28-i tájékoztatásunk - a helyi adókkal kapcsolatos befizetések szüneteltetéséről - és a postán szeretné teljesíteni a fizetést, annak nem lesz erre lehetősége a Magyar Posta közreműködésének köszönhetően.

Ezzel egyidőben a mai napon (március 1-én) az Önkormányzat hivatalos értesítést küldött az ügyfélapuval rendelkező, adóalanyként nyilvántartott ügyfeleinek, valamint könyvelőiknek a befizetések halasztásával kapcsolatban.

Továbbra is kérjük tehát a lakosokat és a vállalkozókat, hogy a Sberbanknál érvényben lévő korlátozások miatt az Önkormányzat és intézményei számára befizetéseket ne teljesítsenek mindaddig, amíg ettől eltérő tájékoztatást közre nem ad hivatalos felületein a város

A Sberbank felé teljesített utalások, befizetések nem vesznek el, azonban a kialakult helyzet miatt az Önkormányzat ezekhez jelenleg nem fér hozzá. Ugyanakkor aki eddig nem teljesített fizetést - az önkormányzati hozzáférés bizonytalansága miatt - semmiképpen ne fizessen, más önkormányzati tájékoztatás megjelenéséig!

A városvezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy város zavartalan működését biztosítsa.

Megértésüket és közreműködésüket köszönjük!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []