Miben segíthetünk?

Felhívás magánszemélyek kommunális adójával kapcsolatos bejelentési kötelezettségekre

Felhívás magánszemélyek kommunális adójával kapcsolatos bejelentési kötelezettségekre
2023. január 12.

Fontos adatbejelentési határidő közeledik a magánszemélyek kommunális adóját érintően, ugyanis a 2023. január 1-jei állapotnak megfelelően azon adóalanyok/tulajdonosok/haszonélvezők számára, akiknek az ingatlanjukkal kapcsolatosan bármilyen adóztatást érintő változás történt az elmúlt évben, arról 2023. január 16-ig /hétfőig/ adatbejelentést kell teljesíteniük az önkormányzati adóhatóság felé.

Akiknél a már bevallott/bejelentett adatokban nem történt a múlt évben változás, nekik nincs további teendőjük, számukra hivatalból kerül megállapításra a 2023. évi adó, melyről az adóegyenleg értesítőket és a csekkeket a márciusi előlegfizetési határidőt megelőzően kézbesítjük az adózók részére.

A bejelentési kötelezettségének eleget tehet az Önkormányzati Hivatali Portál https://ohp-20.asp.lgov.hu e-ügyintézés oldalán ügyfélkapuval történő bejelentkezést követően. (Ügyindítás / Ágazat: Adóügy, Ügytípus: kommunális adó, Űrlap: Adatbejelentés a magánszemélyek kommunális adójáról). Vagy papír alapon a www.pilisvorosvar.hu weboldalon a Városháza / Letölthető dokumentumok / Adóosztály fül alatt elérhető adatbejelentő nyomtatványon.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy önmagában az ingatlan nyilvántartásban történő változás átvezetés nem elegendő és nem helyettesíti az adatbejelentést. 

Köszönjük szíves közreműködésüket!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []