Miben segíthetünk?

Tájékoztató az iCsekk befizetésről

Tájékoztató az iCsekk befizetésről
2024. február 19.

Az első féléves adófizetési határidő közeledtével (03.18.) szeretnénk felhívni Tisztelt Adózóink figyelmét az átutaláskor és az iCsekk befizetéskor megadott azonosító adatok fontosságára.

Kérjük, hogy átutalás esetén, a közleményben a pontos beazonosításra szolgáló adatokat szíveskedjenek feltüntetni (csekken található befizetőazonosító vagy adóazonosító jel, helyi iparűzési adó esetében adószám).

Az iCsekk alkalmazásban minden postai QR-kóddal rendelkező csekk befizethető, a QR kód lefényképezése után. A hivatalunk által kiküldött csekkek részben előre nyomtatva készülnek, a csekkeken a befizető azonosítására szolgáló adatok és a befizetendő összeg utólag kerül rányomtatásra, így a QR kód ezeket az információkat nem tartalmazza. Az iCsekk befizetés során így ezen adatok megadása szükséges. Kérjük, hogy fokozottan figyeljenek a megadott adatok helyességére, ugyanis hibás vagy hiányzó adatok esetén nem tudjuk a befizetett összeget beazonosítani és könyvelni.

A megbízó (befizető) neve, címe minden esetben a csekken szereplő személy neve és címe kell legyen, akkor is, ha más számlájáról történik a befizetés. A megbízóazonosító a csekk közepén található hosszú számsor. Ezek pontos kitöltésével tudjuk a befizetett összeget a megfelelő adózóhoz kapcsolni.

Amennyiben esetlegesen nem a saját nevükre kaptak csekket vagy az azon szereplő adatokkal nem értenek egyet, kérjük, hogy a befizetés előtt szíveskedjenek kollégáinkkal egyeztetni a 06-26-330-233 telefonszámon (110, 111, 108, 109-es mellékek).

Köszönjük, hogy adófizetési kötelezettségük betartásával és adófizetéseikkel hozzájárulnak Pilisvörösvár fejlődéséhez.

 

Gergelyné Csurilla Erika

                                                                                                                                              jegyző

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []