Miben segíthetünk?

Fontos információk az április 3-i választásról

Fontos információk az április 3-i választásról
2022. március 30.

Az április 3-i országgyűlési képviselők választásával és az országos népszavazással kapcsolatban ismét felhívjuk a figyelmet az ezzel összefüggő fontos tudnivalókra:
- A szavazás reggel 6.00 órától este 19.00 óráig tart.
- A szavazóhelyiségben az a választópolgár szavazhat, aki a kinyomtatott szavazóköri névjegyzékben szerepel.
- A választópolgárnak a szavazókörben igazolnia kell személyazonosságát érvényes személyazonosító
igazolvánnyal, útlevéllel vagy vezetői engedéllyel, valamint a lakcímét vagy személyi azonosítóját.
- A szavazatszámláló bizottságnak vissza kell utasítani azt a választópolgárt, aki nem tudja igazolni a fentieket érvényes okmánnyal.
- Fontos, hogy a választópolgárok a szavazás napja előtt vizsgálják meg okmányaik érvényességét, és időben gondoskodjanak az érvényes dokumentumok beszerzéséről
- Alapszabályként a lejárt érvényességű okmányokkal rendelkezők nem szavazhatnak.
- A veszélyhelyzetre vonatkozó szabályozás az alábbi rendelkezéseket tartalmazza:
- ÉRVÉNYES a személyazonosító igazolvány, a vezetői engedély, illetve az útlevél, ha az érvényességi ideje: 2020. március 11. és 2022. május 31. közötti (ideértve a március 11-én és május 31-én lejárt okmányokat is).
- ÉRVÉNYTELEN a személyazonosító igazolvány, a vezetői engedély, illetve az útlevél, ha az érvényességi ideje: 2020. március 11. előtti.


A teljes ismertető és a választással kapcsolatos összes információ a város web oldalán olvasható a Választás menüpontban. 
A választással kapcsolatos bármely kérdéssel forduljanak bizalommal a Helyi Választási Irodához az alábbi elérhetőségeken: telefonon: 26-330-233 e-mail-ben: jegyzo@pilisvorosvar.hu, info@pilisvorosvar.hu, hvi@pilisvorosvar.hu, személyesen: Pilisvörösvári Polgármesteri Hivatal 2085 Pilisvörösvár, Fő tér 1.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []