Miben segíthetünk?

Ötvenéves a Rákóczi utcai óvoda - képeken az ünnepség

Ötvenéves a Rákóczi utcai óvoda - képeken az ünnepség
2023. szeptember 21.

Ötvenéves Rákóczi utcai óvoda Ugrálóvárak, hatalmas torta, gyerekpezsgő és sok más meglepetés várta a gyerekeket a Rákóczi utcai óvodában csütörtökön. Az örömteli esemény apropója egy igen különleges születésnap: az intézmény fennállásának ötvenedik évfordulója. Az ünnepségen az odajáró gyerekek és dolgozók – köztük Kissné Répási Anikó intézményvezető mellett – részt vettek a város tagóvodáinak vezetői, illetve Fetter Ádám polgármester, Strack Bernadett alpolgármester és Lehrer Anita képviselő, az Ügyrendi-Okatási és Kulturális Bizottság elnöke.

A gyerekek dallal köszöntötték a vendégeket és ők is kaptak ajándékot. Fetter Ádám polgármester egy, az ötvenedik évfordulónak emléket állító, látványos üvegplakettet adott át, amely a Mátrai Üveg-Tükör Kft. felajánlása e jeles alkalomra. Strack Bernadett alpolgármester és Lehrer Anita képviselő pedig színes „vörösvár lufikkal” érkezett, amit az óvoda dolgozóival közösen rögzítettek pálcára az esemény előtt.

Az eseményt egy, a kicsik rajzaiból készült összeálltíás, illetve egy szívmelengető kiállítás is színesítette: az aulában régi – az egykori ovis mindennapokba bepillantást engedő – fotókkal teli táblát, illetve büszkeségfalat helyeztek ki, valamint régi óvodai eszközöket, például tarisznyát, mesekönyvet, naplót. Az említett büszkeségfalon azoknak az egykori Rákóczi ovis gyerekeknek – például Manhercz Krisztiánnak és Fetter Eriknek  – a kiskori, valamint friss képei szerepelnek, akik sikereket értek el sport, zene, vagy egyéb területeken.

És ha már múltidézés: az első növendékek 1973 szeptemberében lépték az intézmény kapuját. A tervezéstől az átadásig igen rövid idő telt el, komoly összefogás eredménye volt, hogy az óvoda megépült. Külföldi és hazai vendégek évekig a csodájára jártak az intézménynek, amely az akkori rendszer büszkeségeként, a jövő óvodáinak előhírnökeként mutogattak. A Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Óvoda immár 50 éve terelgeti, neveli és tanítja egyebek mellett a hagyományok tiszteletére a pilisvörösvári gyerekeket. Boldog születésnapot „kék ovi”!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []