Miben segíthetünk?

Teltház az V. Pilisvörösvári Egészségnapokon

Teltház az V. Pilisvörösvári Egészségnapokon
2021. augusztus 25.
Az augusztus 21-22-i programot Pilisvörösvár Város Önkormányzata és a Pilisvörösvári Praxisközösség szervezte.

2021-ben is tovább folytatódott Magyarország legnagyobb humanitárius átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja, azzal a céllal, hogy javítson a lakosság kedvezőtlen egészségi állapotán.

Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja (MÁESZ) keretében megvalósuló rendezvényre hamar elkeltek a sorszámok, előzetesen 192-en regisztráltak a háziorvosoknál, ők egy átfogó vizsgálati képet kaptak a saját egészségi állapotuknak alakulásáról. Időpontra érkeztek, biztonsági beléptető ponton keresztül tudtak a mobil diagnosztikai központba bemenni. 

A programban szereplő átfogó vizsgálatok:

  • rizikó felmérési kérdőív (laktózérzékenység, perifériás érbetegség, vastagbéldaganat, IBS, reflux rizikó, visszérbetegség kockázat, inkontinencia és vizeletürítési zavarok, prosztata betegségek, fizikai aktivitás szintjének felmérése)
  • kardiológia, hipertónia (pl. EKG, vénás elégtelenség doppler vizsgálat)
  • Szív- és érrendszeri kockázat felmérés (pl. húgysavszint, vércukor mérés)
  • Testműködés vizsgálat (pl. hallásvizsgálat, computeres szemvizsgálat, bőr hidratáltsága, szorítóerő)
  • Tüdőgyógyászat (pl. COPD szűrés)
  • Test összetétel vizsgálat InBody eszközzel (pl. hasi zsír, ödéma, csontok ásványianyag tartalmának vizsgálata, elhízás diagnózis)

A vizsgálatok körülbelül egy órán át tartottak, és az eredmények azonnal kiértékelésre kerültek.  Akik a szűréseken részt vettek, kezükbe vehették saját egészségkönyvüket, amely tartalmazza az összesített szűrési eredményeket egészségi állapotukról, és az adatok birtokában felkereshetik a háziorvosukat.

Fetter Ádám polgármester városvezetőként nyilatkozott a Pilis Televízónak. Elmondta, hogy az egyik legnagyobb kincsünk az egészség. A vezetés számára fontos a pilisvörösváriak egészsége, jóléte. Köszönetét fejezte ki a Pilisvörösvári Praxisközösség vezetőjének Dr. Tamás Ferencnek, akivel  rendszeresen egyeztetnek a szűrési lehetőségekről. 

A kamion előtti sátras területen táplálkozási illetve közlekedési tanácsadással, anatómiai bemutatókkal várták a látogatókat. Az eseményt a rendőrök és a polgárőrök biztosították, köszönjük munkájukat!

Kapcsolódó videó
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []