Miben segíthetünk?

József és a színes széles vásznú álomkabát- musical

József és a színes széles vásznú álomkabát- musical
2024. június 29.

Szeretettel hívunk, várunk minden érdeklődőt a Magis kórus idei musicaljének, A JÓZSEF és a SZÍNES SZÉLESVÁSZNÚ ÁLOMKABÁT c. Webber-darabnak a bemutatójára 
2024. június 29-én a Művészetek Házába. 

Belépőjegy nincs, a terembérlet fedezésére ajánlott adomány 1500 Ft.
A SZÜNETBEN és az ELŐADÁS VÉGÉN népviseletbe öltözött lánykák kosarába lehet elhelyezni az adományokat.

GONDOLATÉBRESZTŐ JÓZSEF TÖRTÉNETÉHEZ, WEBBER MUSICALJÉHEZ
Te hogy vagy ezzel a témával? Álmodó vagy? Kiválasztott? Mi a küldetésed?

Szerinted hogy kell, hogy lehet ilyen talentumokkal együtt élni?

Egy évvel ezelőtt az álmodozásról, a mesébe-menekülésről énekeltünk.

Most pedig “széles vásznat nyitunk” a színes álmoknak. 

Mi a különbség az álmodozás az álmodó-lét között? Melyik hová visz?

Azt gondolom, az álmodó KIVÁLASZTOTT. Kiválasztott abban az értelemben, hogy belső érzékenysége folytán kapcsolatban van a lelkében felvillanó képekkel, a lelke, s az égiek által küldött üzenetekkel. S van bátorsága reflektálni ezekre a tapasztalatokra, sőt, az életét ezek alapján szervezni. 

És, ugye, nem csak éjjel, alva lehet nagy dolgokat álmodni, de ébren, nappal, egy jó világot remélve is! És, amilyenek azért általában az álmok, jó dologra hívnak, viszont a megvalósításuk kitartást, akaraterőt, hitet és bátorságot feltételez. Nehézségeket, akadályokat kell legyőzni közben. S mégis megéri. Mert NYOMOT TUDUNK általa hagyni a világban. 

József, az álmodó, a kiválasztott különleges fiú, s mégis hétköznapi. Afféle elkényeztetett szerencsefia. Nem csak a papa és a mama kedvence, de tehetséges,különleges fiú. Ez már önmagában is bosszantó a környezete számára, de a viselkedésével, magabiztosságával hozzá is járul ahhoz, hogy meg akarnak szabadulni tőle a testvérei.

Ennyire hétköznapi. 

Nagy utat kell megjárnia, sok keserű csalódáson kell átesnie ahhoz, hogy ráébredjen: a tehetsége, az ügyessége, az álmai nem az ő érdeme. Ha vállalja a kiválasztottságát, hogy vannak álmai, s érti is őket, az még csak a kezdet - értékké ez alázattal, szolgálattal, igazi mély szeretettel és Isten segítségével válik. 

A fordulatos cselekmény változatos zenei megoldásokkal, ismert dallamokkal, lendületes táncokkal és érdekes helyzetekkel kel életre a színpadon a legfőbb üzenetet szem előtt tartva: József köztünk él, akár Te is lehetnél…

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []