Miben segíthetünk?

Gröbenzellel is erősödnek a testvérvárosi kapcsolatok

Gröbenzellel is erősödnek a testvérvárosi kapcsolatok
2023. szeptember 26.

Hivatalos delegáció járt Gröbenzellben a szeptember 23-i hétvégén Martin Schäfer polgármester meghívására. A pilisvörösvári küldöttséget Strack Bernadett alpolgármester vezette, a szakmai delegációban pedig Lehrer Anita, Fetter Gábor, Varga Péter képviselők, valamint Bruckner Katalin és Bakos László önkormányzati tanácsadók vettek részt. Az Európai Mobilitási Hét jegyében a csapat nem autóval, hanem vonattal utazott a testvérvárosba. A látogatás célja a Pilisvörösváron nyáron megkezdett tárgyalások folytatása, és az együttműködés szorosabbra fűzése volt. Már a korábbi testvérvárosi találkozások kapcsán megfogalmazódott az az igény, hogy a partnerkapcsolatokat sokkal gyakorlatiasabbá, kézzelfoghatóbbá kell tenni, a településeken élő civilek és diákok bevonásával. Az elképzelések megvalósításának első lépcsője Pilisvörösvári Templom Téri Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjainak áprilisi gerstetteni utazása volt. A mostani látogatás pedig gröbenzelli kapcsolatok ugyanilyen irányú fejlesztését szolgálta.

Strack Bernadett elmondta: „Városunk életében nemcsak a beruházások gyarapítását tartjuk fontosnak, hanem ugyanúgy elkötelezettek vagyunk a kultúra, a közösségépítés ügyében is, melynek része a testvérvárosi kapcsolatok kitejesztése szélesebb körbe. Különösen hangsúlyos ez a felnövekvő generáció esetében, hogy a baráti, családi kapcsolatok már ettől a korosztálytól épülhessenek. Ezért határoztuk el, hogy az együttműködést még sokszínűbbé és intenzívebbé tesszük és kiterjesztjük a Városházán túlra az iskolák, az egyesületek bekapcsolásával. A mostani tárgyalások eredményeképpen 2024 tavaszán Gröbenzellel is elindul a konkrét együttműködés a diákok utazásával, később pedig az egyesületek bevonását is szeretnénk megvalósítani.”

A gröbenzelli program részeként a delegáció résztvevőit vendéglátóik az Októberfestre is elvitték, ahonnan számos - a pilisvörösvári rendezvényeken is alkalmazható - jó ötletet és szervezési megoldást hoztak haza.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []