Miben segíthetünk?

Több mint 54 millió forint támogatást kap Pilisvörösvár

Több mint 54 millió forint támogatást kap Pilisvörösvár
2021. április 23.
Új rendelő és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiség, infrastruktúra kialakítására, a szakrendelőt érintő egyéb fejlesztés - erre fordítja a város a pénzt.

Több mint 54 millió forint egészségügyi ellátási és fejlesztési támogatásban részesül Pilisvörösvár Város Önkormányzata. Az összeget elsősorban egy új rendelőre és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségre, infrastruktúra kialakítására, illetve a szakrendelőt érintő egyéb fejlesztésre fordítja a város – jelentette be dr. Fetter Ádám.

A polgármester az idei év elején fordult írásos kérelemmel az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárához, Dr. Horváth Ildikóhoz, amelyben kifejtette, hogy a pilisvörösvári alapellátásban hatalmas problémát jelent a háziorvosi rendelők szűkös kapacitása, vagyis, hogy öt háziorvos két helyiségen osztozik, és a rendelési idők egymásba ütköznek. Azt kérte a minisztériumtól, hogy segítsenek egy harmadik rendelő kialakításának finanszírozásában, tekintettel arra, hogy az alagsorban rendelkezésre állnak a helyiségek, csak a szükséges anyagi forrás hiányzik.

A válasz nemrég megérkezett, amely szerint Pilisvörösvár megkapja a támogatást, összesen 54 millió 200 ezer forintot. „Köszönjük, hogy kérelmünk pozitív elbírálást kapott” – mondta dr. Fetter Ádám.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []