Miben segíthetünk?

Változik a forgalmi rend a Templom téren

Változik a forgalmi rend a Templom téren
2022. április 13.

Pilisvörösváron március elején egy nagyszabású beruházás kezdődött, melynek eredményeképpen városunk egy újabb, frekventált területe válik rendezettebbé. A projekt keretében a Templom téren és az Iskola utcában a rossz minőségű járdákat újítja fel, építi át az Önkormányzat, valamint parkolókat alakit ki ezen a szakaszon. A felújítás 2022. március első hetétől május végéig tart.

A beruházás első fázisának kivitelezése húsvét előtt befejeződik. Ekkorra készül el végleges formában a gyalogút a Templom téren a Betelepülési emlékmű és a Templom között; valamint az Iskola utcában a Fő utca és az Iskola köz közötti szakaszon.

A következő fázisban az Iskola utcában a Betelepülési emlékmű és a plébánia között újítják föl a járdát és alakítanak ki parkolókat mindkét oldalon, emellett egy kiemelt gyalogosátvezetőt is építenek az iskola főbejáratánál. Ez az építési szakasz 2022. április 19-én kezdődik. A járdák térkő burkolattal készülnek, az építés a telekhatártól egy körülbelül 170 centiméter szélességű területet érint majd. A beruházás városi forrásból a Belügyminisztériumnál elnyert pályázati támogatással valósul meg.

A kivitelezés üteméhez igazodva - ahogy azt korábban jeleztük - új forgalmirend változás lép életbe ezen a területen. Ennek során lezárják az Iskola utcát a Betelepülési emlékmű és a plébánia között. Az Iskola utca - az emlékmű és a templom között - pedig egyirányúvá válik. Emellett az intézmény bejárata is átkerül a templom mellé. Azoknak a gyermekeknek, akik a plébánia felől érkeznek (itt szállnak ki az autóból) így át kell sétálniuk a tér másik oldalára nagykapunál található ideiglenes bejárathoz. Az új forgalmi rend húsvétot követően 2022. április 19-én lép életbe.

A tájékozódásban segít az alábbi térkép, valamint a helyszínen kihelyezett táblák. Kérjük vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel. Az iskolát lehetőség szerint inkább gyalogosan közelítsék meg! A felújítás ideje alatt a biztonságos közlekedés érdekében a rendészet és a polgárőrség is segítséget nyújt majd. A kivitelezésről folyamatos tájékoztatást adunk az Önkormányzat hírcsatornáin (pilisvorosvar.hu, facebook.com/pilisvorosvar). A beruházás alatt kérjük szíves türelmüket, megértésüket!

Bízunk benne, hogy a felújítást követően megelégedéssel használják majd városunk újabb megszépült területét!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []