Miben segíthetünk?

Hétfőn kezdődik az iskola, kérünk mindenkit, hogy fokozottan figyeljen a közlekedésnél!

Hétfőn kezdődik az iskola, kérünk mindenkit, hogy fokozottan figyeljen a közlekedésnél!
2024. augusztus 31.

Még pár nap és vége a nyárnak, ezzel egyidőben pedig elkezdődik az iskolaszezon. Városunk általános iskoláiban és a gimnáziumban is becsöngetnek szeptember másodikán, hétfőn. Emellett Pilisvörösvár öt óvodájában és a két bölcsödében szintén visszaáll a nyári szünetet követő mindennapi ritmus. Az iskolaszezonnal együtt a forgalom is jelentősen fokozódik a városban és különösen az intézmények környékén.

A reggeli közlekedés gördülékenységét az iskolakezdés első hetében a Városrendészet, a polgárőrség és a rendőrség munkatársai segítik majd mindkét általános iskolánál.

A Templom téri és a Vásár téri iskolánál továbbra is működik a korábban sikerrel bevezetett „Kuss und Tschüss” rendszer reggel 6 és 8 óra között. A szisztéma lényege, hogy a gyermekeket szállító autók csak néhány percre foglalják el a kijelölt parkolóhelyeket. A szülő beáll „Kuss und Tschüss” parkolóba, a diák kiszáll és a jármű már hajthat is tovább. A parkolók így gyorsan felszabadulnak, a gyerekek pedig rendezett és biztonságos körülmények között tudnak elköszönni szüleiktől.

Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy fokozott óvatossággal és türelemmel közlekedjenek, figyeljenek a gyerekekre és minden közlekedőre!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []