Miben segíthetünk?

Stratégiai szempontból fontos ingatlant vesz a város – sétálóutca épülhet

Stratégiai szempontból fontos ingatlant vesz a város – sétálóutca épülhet
2022. január 19.

Új ingatlant vásárol Pilisvörösvár Város Önkormányzata élve az elővásárlási jogával. Erről szerda reggel rendkívüli ülésen döntött a Képviselő-testület. A szóban forgó több mint 1200 négyzetméteres telek – rajta két gazdasági épülettel – a Puskin utcában található. A városvezetés szerint megvétele stratégiai szempontból rendkívül fontos, hiszen a jövőbeli tervek között szerepel a Templom tér és a városközpont „összekötése” egy sétálóutca által.

Az ingatlant egy magánszemélytől vásárolja meg az Önkormányzat – előzetes értékbecslés alapján - 54 millió 900 ezer forintért. Erre tavaly is lehetőség nyílt volna, ám akkor a város még nem rendelkezett az ügylethez szükséges fedezettel. A korábbi ajánlat óta azonban az Önkormányzat – ahogy arról korábban már beszámoltunk – alapot különített el a közérdeket szolgáló, fontos célok megvalósításához hozzájáruló ingatlanok megvételére.

Mint ismert, Pilisvörösvár 3,5 milliárd forintos támogatásra pályázott, a tervek szerint ez az összeg adhatná az alapját a fent említett promenád kialakításának megkezdésére. Az Önkormányzat a jövőben további - stratégiai szempontból jelentős - ingatlanok vásárlását tervezi, hogy megvalósulhasson a projekt. Ehhez az elképzeléshez illeszkedik az az állami kezdeményezés is, miszerint a rendőrőrs új helyszínre költözne, így a felszabaduló terület is a majdani sétálóutca részét képezhetné.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []