Miben segíthetünk?

Épülő záportározó - hamarosan megkezdődhet a medence kialakítása

Épülő záportározó - hamarosan megkezdődhet a medence kialakítása
2023. augusztus 3.

A kivitelező több munkagéppel dolgozik a Tó-dűlőben, zajlik a terület megtisztítása a leendő záportározó helyszínén. A feladat nem egyszerű, hiszen a beruházásban érintett rész előkészítése egyúttal egy jelentős illegális hulladéklerakóhely felszámolását is jelenti, az elmúlt évtizedekben ugyanis tetemes mennyiségű szemét „landolt” a viadukt szomszédságában.

Ez a munkafázis előreláthatólag jövő héten zárul, ezután – a tervek szerint még augusztus első felében – pedig megkezdődhet a földkihordás, vagyis a leendő medence kialakítása. A napokban a helyszínen járt Strack Bernadett alpolgármester, Varga Péter képviselő, műszaki tanácsnok, illetve a műszaki osztály munkatársai, hogy minden fontos és aktuális kérdést egyeztessenek a kivitelezéssel kapcsolatban.
A Tó-dülőben egy 6500 köbméter befogadóképességű medence, de szükség esetén tovább növelhető majd a kapacitása.

A záportározó elősegíti a felszíni vizek helyben tartását, illetve késleltetett levezetését, ezzel pedig jelentős mértékben javítja a település felszíni vízelvezetésének helyzetét. A klímaváltozás okán ez különösen fontos fejlesztés, sokszor tapasztalhatunk rendkívül szeszélyes időjárást, hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadékot.A záportározó jelentősen csökkenti majd az ebből adódó káresemények előfordulását, mértékét.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []