Miben segíthetünk?

A TrafiBoxok után megkezdődhet a bennük elhelyezhető sebességmérő eszközök beszerzése is

A TrafiBoxok után megkezdődhet a bennük elhelyezhető sebességmérő eszközök beszerzése is
2024. május 30.

Hamarosan Pilisvörösvár több pontján kamerák figyelik majd az autósokat. A múlt pénteki képviselő-testületi döntés értelmében az Önkormányzat hozzájárult, hogy a Pilisi KÖTET Egyesület eljárjon a VÉDA-rendszerhez illeszkedő, TrafiBoxokba szerelhető sebességmérő eszközök beszerzése érdekében. A költségek részarányosan terhelik majd a várost, miután a biztonságos közlekedést célzó beruházásban több környékbeli településen 14 helyszín érintett, melyből 3 található Pilisvörösvár területén. Most a kamerák, februárban pedig a TrafiBox készülékek beszerzését szavazták meg a képviselők.

Mint ismert, összesen három telepített sebességmérő-helyszínt létesít az Önkormányzat a városban: egyet a 10-es főút bevezető szakaszán Piliscsaba felől, egyet a Csobánkai utca bevezető szakaszán Csobánka felől, az utolsót pedig a Szabadság utca gimnázium előtti részén. Az egyéb felmerülő költségekkel együtt  bruttó 26 millió forint költségkeretet biztosított a Testület a projektre.

A TrafiBoxok a gyorshajtás okozta balesetek megelőzését szolgálják majd, ami azért is fontos, mert bár Pilisvörösváron sehol sem lehet 50 kilométer per órás sebességnél gyorsabban haladni, mégis gyakoriak a szabályszegések. A személyi sérüléssel járó eseteken túl sajnos túl gyakran előfordul, hogy állatokat – kutyákat, macskákat – gázolnak el az autósok, vagy anyagi kárt okoznak, pollereket, virágládákat, villanyoszlopokat rongálnak meg járművükkel.

A Pilisi KÖTET tavaly szeptemberi ülésén – amelyet Fetter Ádám polgármester kezdeményezett – került fókuszba a kérdés, vagyis, hogy városunkban és a környező településeken is szükségessé vált a sebességmérő eszközök létesítése.

Összesen egyébként 14 darab TrafiBox telepítése van tervben a KÖTET Egyesület tagságát alkotó  településeken.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []