Miben segíthetünk?

Nyugdíjba vonuló kollégákat búcsúztattak a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Óvodában

Nyugdíjba vonuló kollégákat búcsúztattak a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Óvodában
2021. szeptember 7.

A Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Óvoda kollektívája minden alkalommal családias ünnepségen búcsúzik el a nyugdíjba vonuló kollégáktól. Szeptember első hetében Ziegler Tiborné Anikó óvónénit és Szaxné Herczog Éva óvodatitkárt köszöntötték és méltatták kollégái hosszú és tartalmas óvodai pályájuk végén. Az ünnepségen részt vett az óvoda teljes kollektívája, Fetter Ádám polgármester valamint a többi vörösvári tagóvoda vezetői is. Az ünnepségen az intézmény kollektívája, két oszlopos tagjaitól búcsúzott. Kissné Répási Anikó intézményvezető javaslatára, Juhászné Ligeti Katalin vezetőhelyettes és Tallér Johanna tagóvodavezető a kollégákat állami kitüntetésre is felterjesztette. Nagy megtiszteltetés, hogy mindkét búcsúzó kollégát prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere elismerésben részesítette. Új kezdeményezésként, a zöld szemlélet jegyében a nyugdíjba vonuló munkatársak ezentúl emlékül egy-egy fát ültetnek az óvodaudvarban.  

A búcsúzókat kolllégáik méltatták:

Ziegler Tiborné 1999 őszén kezdte meg óvodapedagógusi munkáját az intézményben. Kezdettől fogva jellemző volt rá a szakma iránti elkötelezettség, a szakmai- környezet módszertani megújulás igénye. Az óvodában 14 éven át volt gyermekvédelmi felelős. Minden gyermeket önnönmagáért szeretett és fogadott el, megoldást keresett a hátrányos helyzetű családok problémáira. Elméleti és gyakorlati tudását továbbképzéseken is rendszeresen fejlesztette. 2008-ban környezeti nevelő szakvizsgát is szerzett, de már 2001 óta kiváló vezetője volt az intézmény környezeti szakmai munkaközösségének. Irányítása alatt indult el az a példaértékű környezetvédelmi nevelés, az a környezetbarát szokásrend, amely a mai napig folyamatosan mélyül, szélesedik az intézményben. Gyakran vett részt az óvóda különböző pályázatokon, melyek megírásában oroszlánrészt vállalt. Több alkalommal elnyerte az intézmény a Madárbarát Óvoda címet, számtalanszor győzedelmeskedett a Legszebb óvodai kiskert pályázaton, ahol első helyezést és/vagy a különdíjat kapott az intézmény. Időt, energiát nem kímélve, minden lehetőséget kihasznált, hogy a rá bízott gyerekek érdeklődését felkeltse és megszerettesse velük a természet csodáit, így irányításával valósult meg óvodai szinten a komposztálás, szelektálás, újrahasznosítás. Nagy hangsúlyt fektetett az egészséges életmód nevelésére emellett számtalan tapasztalat- élményszerző kirándulást szervezett. Tagja a városi Szebb Környezetünkért Egyesületnek, így partneri támogató kapcsolatot épített ki velük. A helyi közösségi rendezvények mellett évek óta megszervezi a részvételt az országos szervezetek munkáiban is.  

2010-ben és 2011-ben is a Magyar Természettudományi Múzeum „Legzöldebb pedagógus” különdíjában részesült. Anikó néni 41 éves óvodapedagógusi munkakörben eltöltött jogviszony után ebben az évben nyugdíjba vonul. Óvodai ökológiai munkáját a nevelőtestület mindenképpen továbbviszi majd.

Szaxné Herczog Éva az intézményben eltöltött 29 éves óvodatitkári munkája után vonul nyugdíjba. A 29 év alatt négy intézményvezetőt segített precíz, pontos, megbízható munkájával. Több intézményi átszervezés alkalmával volt a vezetőség legfőbb támasza, szakmai hozzáértése, kommunikációja öregbítette óvodánk jó hírét. Kiegyensúlyozott, harmonikus személyiségével minden alkalmazottal jó kapcsolatot alakított ki. Egészséges életmódja sokak számára mintaként szolgált. Nemzetiségi gyűjteményünket számtalan értékes darabbal bővítette melynek köszönhetően az óvoda aulájában sváb szobabelsőket alakítottak ki. Az összegyűjtött tárgyak a nemzetiségi nevelést segítik azóta is. Önzetlen segítőkészségével, kedvességével erősítette a szülők óvoda iránti bizalmát. Az óvodások szívesen teljesítettek kisebb megbízatásokat az irodában, mert mindenkit személyesen ismert, mindenkihez volt néhány kedves szava.

Jó egészséget, boldog nyugdíjaséveket kívánunk mindkettőjüknek!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []