Miben segíthetünk?

Új szakorvosok, bővülő rendelések a pilisvörösvári szakrendelőben

Új szakorvosok, bővülő rendelések a pilisvörösvári szakrendelőben
2023. március 30.

Új szakorvosok, bővülő rendelések a pilisvörösvári szakrendelőben

Több szakorvos, több elérhető szakrendelés, kevesebb várakozási idő – ezekkel a jelentős és kedvező változásokkal számolhatnak a pilisvörösvári szakrendelő páciensei. A fejlesztés a következő szakterületeket érintik:

  • bőrgyógyászat
  • diabetológia
  • fizikoterápia
  • gyógytorna
  • kardiológia
  • nőgyógyászat
  • ortopédia
  • pszichológia

A rendelőben néhány hónapja kezdett új nőgyógyász, így már három szakorvos tudja fogadni a pácienseket. Ennek eredményeképpen minden nap van rendelés, kedd délelőtt pedig teljeskörű terhesgondozás is. Ez utóbbi megvalósulásához hozzájárult az is, hogy 10 év után ismét rendelkezik CTG készülékkel az intézmény. Az Önkormányzat által vásárolt műszer átadása kedden zajlott a szakrendelőben.

Új kardiológus is dolgozik az intézményben, vagyis jelenleg ugyancsak két szakorvoshoz tudnak bejelentkezni a betegek, és péntekenként is elérhető már rendelés. Mindezeken túl új gyógytornász és fizikoterápiás szakasszisztens is fogadja egy ideje a pácienseket.

A meglévő szakemberek mellé hamarosan bőrgyógyász, diabetológus. A bőrgyógyászati rendelés heti egy nappal, a diabetológia két nappal bővül.

Új ortopéd orvos kezd jövő héten a szakrendelőben, akinek az érkezésével a rendelési idő egy napról két napra módosult. Mindezeken túl hamarosan új pszichológus fogadja a pácienseket a Fő utcában, a rendelési idő pedig két nappal bővül.

A szakrendelésekkel kapcsolatban minden fontos adat elérhető a rendelőintézet oldalán, amelyet folyamatosan frissítenek az aktuális információkkal. 

Dr. Kóti Tamás igazgató a CTG készülék keddi átadása után arról beszélt, hogy az elmúlt három évben infrastrukturális fejlesztéseket hajtott végre az Önkormányzat a szakrendelőben. Ezek a felújítási munkálatok mind a betegellátást szolgálták, hiszen új helyiségeket alakítottak ki, mindez pedig hozzájárult ahhoz, hogy bővíteni tudják az orvosi gárdát. Mint mondta, a változások érezhetőek lesznek a lakosság számára, hiszen a várakozási idő csökkenni fog az érintett szakrendelések esetében. „A szakmai fejlesztésekkel más pályára tudjuk állítani a szakrendelő működését” – fűzte hozzá az intézmény vezetője.

„Nagyon büszkék vagyunk az elmúlt években véghez vitt fejlesztésekre, örülünk, hogy mindez lehetőséget teremtett arra, hogy új orvosok kezdhették és kezdhetik meg nélkülözhetetlen munkájukat a szakrendelőben, számos területen. Az egészség kincs, szeretnénk, hogy a pilisvörösváriak minél komplexebb egészségügyi szolgáltatásban részesüljenek itt helyben. Nem állunk meg ennél a pontnál, még ebben az évben tervezünk további korszerűsítéseket megvalósítani a rendelőintézetben” – mondta Strack Bernadett alpolgármester.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []