Miben segíthetünk?
,,Tisztítsuk meg az országot!” Települési önkormányzatok számára az illegális hulladéklerakók felszámolásának támogatása 2020.
Kedvezményezett neve
Pilisvörösvár Város Önkormányzata
A szerződött támogatás összege
17 080 002 Ft
A támogatás mértéke
100%
A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés)
2021. május 31.
A projekt azonosító száma
támogatói okirat száma: 2021/TMOP/0143
A projekt rövid bemutatása
Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt I. ütem tárgyú pályázati kiírást tett közzé az 1598/2020. (IX.21) Korm. határozat céljainak megvalósítása érdekében. Pilisvörösvár Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be és vissza nem térítendő támogatást nyert 9 db térfigyelő kamera beszerzésére az illegális hulladéklerakások megelőzése céljából. A térfigyelő kamerák 8 db helyszínre kerültek kihelyezésre.
A projekt tartalmának bemutatása

A projekt átfogó célja Pilisvörösvár területén az illegális hulladéklerakók felszámolása. A rendszeres takarítás, a segítő önkéntesek, az ismétlődő figyelemfelhívások és a szigorúbb szankciók ellenére rendre érkeztek bejelentések illegálisan lerakott hulladékkal összefüggésben a Hivatalhoz. A védendő terület becsült nagysága 53600 m2. Az illegális hulladéklerakás megelőzése érdekében térfigyelő kamerák kerültek kihelyezésre (kamera típus: speed dome 360 fokos kamera). A védendő területek: a Háziréti-lejáró, a Sirály utca-Pálya tó környéke, a Szent Erzsébet Otthon alatti rész, a Dugonics utca és a Piac területe, valamint a Budai úton a parkoló, illetve a Tó dűlő. Versenyeztetési eljárás során került sor a kamerarendszer kiépítésének a kiválasztására, ez a cég a B-Angel Biztonsági Szolgálat Kft. A szennyezett területek megtisztítása és a hulladékok elszállítása a Városgazda Kft. közreműködésével valósult meg. A felszámolt hulladék mennyisége m3-ben: 44m3 ami tömegét tekintve 14080 Kg. Az ártalmatlanítás költségei nagy terhet rónak az önkormányzatra. Várhatóan a kamerák elrettentő hatásának köszönhetően a jövőben visszaesik az illegális hulladéklerakások száma, ami költségmegtakarítást eredményez az önkormányzatnak. A támogatás kedvezményezettjének a támogatás felhasználásáról beszámolási és kommunikációs kötelezettsége van, valamint bizonylatokat 10 éven keresztül köteles hiánytalanul megőrizni.

Kapcsolódó cikkek és posztok (frissítjük):
Facebook poszt 1

Facebook poszt 2

Instagram poszt 1

Facebook poszt 3

Elkezdődött a napelemmel működő kamerarendszer kiépítése

,,Tisztítsuk meg az országot” projekt

Újabb konténerek teltek meg illegálisan lerakott hulladékkal

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []