Miben segíthetünk?
A Pilisvörösvári Tipegő Bölcsőde fejlesztése új helyszín építésével
Kedvezményezett neve
Pilisvörösvár Város Önkormányzata
A szerződött támogatás összege
1 042 341 827 Ft
A támogatás mértéke
100%
A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés)
2023. december 31.
A projekt azonosító száma
VEKOP-6.1.1-21-2021-00007
A projekt rövid bemutatása
Pilisvörösvár Város Önkormányzata 1.042.341.827 forint, 100 %-os finanszírozású, Európai Uniós forrásból származó támogatást nyert el egy új bölcsőde létrehozására a településen. A beruházás a kisgyermekek napközbeni ellátásának, ezáltal a település lakosságának a bölcsődei szolgáltatásokhoz való nagyobb arányú hozzáférésének megteremtésére irányul egy új, 40 férőhelyes bölcsőde létrehozásával. Jelen projektben egy önkormányzati tulajdonú ingatlanon épül meg az új 4 csoportos bölcsőde épülete, amellyel a bölcsődei férőhelyek száma többszörösére nő a jelenlegi 26-ról. A projekt megvalósításának indokát az jelenti, hogy a városban jelenleg több mint 400 fő 3 év alatti gyermek él, akik számára mindössze egy két csoportos bölcsődében, 26 férőhely érhető el. A bölcsőde folyamatosan telt házzal üzemel, folyamatosak a várólisták, az Önkormányzat nem tudja kielégíteni a lakossági igényeket a bölcsődei szolgáltatás iránt.
A projekt tartalmának bemutatása

Pilisvörösvár Város Önkormányzata 1.042.341.827 forint, 100 %-os finanszírozású, Európai Uniós forrásból származó támogatást nyert el egy új bölcsőde létrehozására a településen. A beruházás a kisgyermekek napközbeni ellátásának, ezáltal a település lakosságának a bölcsődei szolgáltatásokhoz való nagyobb arányú hozzáférésének megteremtésére irányult egy 40 férőhelyes bölcsőde létrehozásával. A projektben egy önkormányzati tulajdonú ingatlanon épült meg az új 4 csoportos bölcsőde épülete, amellyel a bölcsődei férőhelyek száma többszörösére nőtt a jelenlegi 26-ról. A projekt megvalósításának indokát az jelentette, hogy a városban több mint 400 fő 3 év alatti gyermek él, akik számára egy két csoportos bölcsődében, mindössze 26 férőhely volt elérhető. A meglévő kis bölcsőde folyamatosan telt házzal üzemelt, állandók voltak a várólisták, az Önkormányzat nem tudta kielégíteni az egyre növekvő lakossági igényeket a bölcsődei szolgáltatás iránt.

A projekt tartalmának bemutatása

Az új bölcsőde épület egy a város központi részén található önkormányzati telken épült meg. A bölcsődében 4 csoportszoba és a hozzá kapcsolódó, a gyerekek ellátását biztosító egyéb helyiségek kerültek kialakításra, mint öltöző-átadó és mosdók. Emellett nevelői helységek és irodák, melegítő konyha, babakocsitároló és minden a jogszabályokban előírt helyiség van az összesen 800 nm-es épületben. Az új bölcsőde komplexen akadálymentesített, így akadálymentes bejárat és mosdó, az épület előtt pedig akadálymentes parkoló is kiépítésre került. A kisgyermekek számára egy tágas játszóudvar és egy fedett terasz is rendelkezésre áll az ingatlanon.

A beruházás részeként bútorok és játékok beszerzésére is sor került a bölcsőde számára a támogatásból.

A kapcsolódó egyéb költségekkel és szolgáltatásokkal együtt a pályázat teljes költségvetése 1.042.341.827 forint lett.

Az új intézmény mindössze 10 hónap alatt 2023 december elejére készült el. A bölcsőde használatbavételi és a működési engedélyek megszerzését követően várhatóan 2024. II. negyedévében kezdi meg működését.

A projekt eredménye egy a XXI. századi követelményeknek és a lakossági igényeknek megfelelő korszerű bölcsőde épület, ahol további 40 fő 1-3 év közötti kisgyermek számára lesz biztosított a bölcsődei ellátás Pilisvörösváron. A beruházás emellett még 8 új munkahelyet is teremtett a településen.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []