Pilisvörösvár
Miben segíthetünk?
Kulturális
január 6.
[péntek]
2023. 
Petőfi 200 felhívás
Petőfi 200 felhívás
Petőfi születésének 200. évfordulójánegy videó készítő felhívással csatlakozunk az országos megemlékezés sorozathoz. 7.-8., 9-10. osztályos tanuló vagy és van véleményed, élményed, ötleted Petőfiről, Petőfinek, Petőfiért jelentkezz! Készíts videót Petőfihez kapcsolódóan abban a témában, amely leginkább érdekel Téged, s úgy véled mélyebben is beleásnád magad. A videó terjedelme 1-3 perc lehet maximum. Minifilmedben igazán szabadon engedheted a fantáziád, kreativitásod, mely lehet mozgókép vagy vetítés is fotókból. A megjelenéstől számított 1 hét alatt gyűjtött megtekintések száma alapján az első 3 csapat jeles kulturális intézmények kulissza titkaiba tekinthet be. Jelentkezés: február 15-ig a latogato@mhpv.hu címen, egyedül, csapatban, de akár egész osztályoknak is lehetséges. Az elkészült videókat elektronikus úton várjuk március 1-ig a latogato@mhpv.hu címre “Petőfi200” tárgy megjelöléssel.A fájlnév a következők szerint legyen megadva: Petőfi200_csapatnév https://petofi.hu/petofi-200 “Petőfi volt az első magyar influenszer, a korszak legnagyobb kommunikációs stratégája. Másfél év alatt vált ismeretlen karakterből meghatározó divatszerkesztővé, ismert íróvá, költővé. Üzeneteit közérthetően fogalmazta meg, így vált a kulturális élet megkerülhetetlen szereplőjévé és a szabadságharc legjelentősebb alakjává” Petőfi évfordulóhoz kapcsolódóan januártól hetente jelentkezünk egy-egy érdekes információval, ajánlóval.A változtatás jogát fenntartjuk.
Kulturális
február 10.
[péntek]
2023. 
Farsangi retro party
Farsangi retro party
Zenés-táncos este a 80-as, 90-es és 2000-es évek eredeti slágereivel. A zenéről DJ Vinch Enzo gondoskodik. Jegyek elővételben és információ 2.500 Ft latogato@mhpv.huvagyJegyvásárlás (2.500 Ft) online itt : https://tickets.funcode.hu/event/pilisv-r-sv-r-t-ncol-farsangi-retro-disco illetve aznap a helyszínen: 3.500 Ft
Kulturális
február 26.
[vasárnap]
2023. 
Rumini Ferrit szigeten - mesejáték két részben
Rumini Ferrit szigeten - mesejáték két részben
Zenés mesejáték két részbenNégy éves kortól ajánljuk!A Pesti Művész Színház előadásaA tengerész-kalandregényekből jól ismert Rumini és társai ezúttal ismét nagy bajbakeverednek. A színpadra írt történetben Ferrit-sziget gonosz úrnőjének életveszélyeskelepcéje várja őket, ahonnét csak fortélyok, leleményesség és önfeláldozó bátorságrévén lehet szabadulni. Szereposztás:Rumini: Kovács Mátyás/Berecz Kristóf UweBalikó: Vajda Kristóf/Fogarassy GergőCsincsili: Pászthy Viki/Gergelyfy ZsófiKapitány: Öller Roland/Budai MarciDundi Bandi: Kecskeméti Lilla/Lévai ÁdámMolyra: Dóka Andi/Gyenis ErikaPeonza: Gergelyfy Zsófi/Nemcsók NóraFerrit király: Egri László/Fogarassy AndrásAjtony: Fogarassy AndrásRinya, Hernyóca: Pintér Dorina Továbbá: Molnár Angéla, Herbert Laura, Gyurik Málna, Győri Dániel, HeimVivien, Decsi Milán, Hodosi Csanád.Díszlettervező: Halász G. PéterZene: Harmath ImreDalszöveg: Lénárt LászlóJelmez: Reidinger MáriaRendező: Bereczki CsillaÍrta: Berg Judit Az előadást két részben egy szünettel játsszuk.Időtartama: 2x40 perc.A Rumini Berg Judit, a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének alegismertebb műve, amit több százezer magyar gyerek olvas kötelező irodalomként az alsó tagozatban. Jegyár egységesen: 2.500 Ft Jegyek online elérhetőek itt: https://tickets.funcode.hu/event/rumini-mesej-t-k
Kulturális
március 15.
[szerda]
2023. 
Március 15.
Március 15.
Meghívó2023. március 15. 10 óra, Hősök tere ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójának tiszteletére Ünnepi program: Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjainak műsora Dr. Fetter Ádám polgármester ünnepi beszéde Koszorúzás Közreműködik a Német Nemzetiségi Fúvószenekar Hagyományőrző huszárok 2023. március 16. 18 óra a Zeneiskola Színháztermében Jövendölés - Életképek Petőfi Sándor életéből Írta és a verseket válogatta: Linka Ágnes Előadják: Siposhegyi Zsolt, Brunner Márta, Plaszkó Bence A belépés díjtalan!
Kulturális
április 15.
[szombat]
2023. 
Gyerek agykontroll tanfolyam
Gyerek agykontroll tanfolyam
Sok gyerek küzd figyelemzavarral, hiperaktivitással, tanulási problémákkal, az agykontroll, mint technika ennek kezelésére is kiváló, de ezen kívül is rengeteg területen segít a gyerekeknek, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott gyerekkoruk legyen. A módszer sikerét abban látom, hogy bárki számára elsajátítható, könnyen megtanulható. Tíz éve tartom a gyerekagykontroll tanfolyamokat, melynek hatására a gyerekek magabiztosabbak lesznek, eredményesebben tanulnak, képesek megszüntetni a fájdalmaik nagy részét, betegség esetén gyorsabban meggyógyulnak. Megtisztelő, amikor a szülők örömmel jeleznek vissza a gyerekek fejlődéséről, sikereiről. A kiskamaszok megtanulják, hogyan lehet gyorsan elérni a céljaikat, képesek lesznek jobb döntéseket hozni, megszabadulni rossz szokásaiktól, illetve hasznos, új szokásokat tudnak majd magukban kifejleszteni. 9-14 éves korosztály számára tartom a tanfolyamokat, mert tapasztalatom szerint, ez az a hatékony és fogékony kor, amikor képesek a tanult technikákat be is építeni az életükbe. Tanfolyamaim hatékonyságának egyik titka, hogy a 9-14 éves gyerekek játékos könnyed foglalkozás alatt sajátítják el a Jose Silva-féle által kifejlesztett technikákat. Sokat mozgunk és játszunk, s közben pedig tanulunk. Tanfolyam ideje: április 15-16 , 9h-16h, Ajánlott érkezési idő az első napon a regisztráció miatt: 8.30h-tól. Ebédszünet: 30-45 perc a csoport méretétől függően. Szülők számára bemutató órán kiderül, hogy mi mindent tanultak meg a gyerekek a tanfolyam ideje alatt. Szeretettel várom őket és a többi érdeklődő családtagot is, a tanfolyam utolsó egy órájára. Jelentkezés és további információ: https://gyerekagykontroll.com/ A tanfolyam díja: 29.000 Ft/fő, testvérkedvezmény 4.000 Ft. Oktató: Varga Diána +36 20 260 6208
Kulturális
április 16.
[vasárnap]
2023. 
Apacuka koncert
Apacuka koncert
A koncertre a jegyár egységesen 3000 Ft, mely online megvásárolható itt: https://tixa.hu/apacuka-pilisvorosvar-2023 Információ és jegyrendelés: +36205513416 Interaktív, játékos, táncos koncertjeinken változatos stílusú, kizárólag élőben előadott dalok hallhatóak, amelyek megtalálhatóak a Színes világ, Hangfalatok és a Családfánk című lemezeinken. A változatosan hangszerelt dallamokban különféle zenei irányzatok is megjelennek, a rocktól a világzenén át a reggie-ig.A zenekar üde színfolt a magyar gyermekzenei palettán. Pálfi Kriszta énekesnő versei, varázslatos hangja és személyisége kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvöl. A dalok mondanivalója, az egyedi stílus és a magával ragadó színpadi produkció teszi különlegessé és emlékezetessé az együttest.A változtatás jogát fenntartjuk.
Kulturális
április 22.
[szombat]
2023. 
Közösségi garázsvásár
Közösségi garázsvásár
KÖZÖSSÉGI Ruhavásár/Garázsvásár 2023. április 22. 9.00-13.00 Ruhavásár Pilisvörösváron!Ha van otthon a padláson, garázsban, szekrényben sok kinőtt gyerekruha, olyan játék, amellyel már nem játszanak a gyerekek, esetleg babaápolási termékek, vagy bármilyen olyan tárgy – akár iskolatáska, tornazsák, stb.-, amit már biztos nem tud használni a család, akkor jöjjön el április 22. 9.00-13.00 óráig a Művészetek Házába, és adja el ezeket! Egyrészt kimozdulhat egy picit, beszélgethet egy jót, másrészt pedig a bevétellel a családi kasszát is kiegészítheti. Arról nem is beszélve, hogy így nem kell egyesével befotóznia a tárgyakat, nem kell várni az érdeklődőket naphosszat, hanem egyszerűen, gyorsan túladhat minden felesleges, de mások számára értékes tárgyon. Asztalfoglalás: Hamarosan….
Kulturális
április 28.
[péntek]
2023. 
Tini disco Dj. Korival
Tini disco Dj. Korival
Folytatjuk a diákoknak szóló DISCO sorozatunkat a Művészetek Házában! DJ. HORY-val. 2023. április 28-án pénteken. 19.00-23.00 Belépési díj: 1500 Ft 14 éves kortól- 20 éves korig! Belépés csak személyigazolvány felmutatásával lehetséges! A Művészetek Házába üveget szeszes italt behozni TILOS! A bejáratnál biztonsági őrök ellenőrizik a táskákat! Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a DISCO eseményre történő belépéssel mindenki automatikusan elfogadja és hozzájárul, hogy fotó- és videóanyag készülhet a helyszínen, amit a későbbiek során a szervező bármilyen további engedélykérés nélkül felhasználhat.
Kulturális
május 23.
[kedd]
2023. 
Pál Feri atya előadása
Pál Feri atya előadása
Belső béke viharos időkben – Mit kezdjek a külső - belső nehézségeimmel?Az előadás címe a „Belső béke viharos időkben”, amely azért is aktuális, mert olyan időket élünk, amikor úgy érezhetjük, nem tudunk befolyással lenni a körülöttünk történő dolgokra, ez a teher pedig könnyen összenyomja az embert. De nem csak a világ eseményei teszik ránk ezt a súlyt, hanem a mindennapokban is számtalan nehéz helyzettel találkozhatunk. Az előadás során szó lesz többek között a félelem és szorongás hatásáról és kezeléséről, a biztonság és biztonságérzet kimunkálásáról, a veszteség és gyász fázisairól (tagadás, harag, alkudozás, depresszió, elfogadás) és az eredményes döntéshozatalról az életünket fenyegető helyzetekben. Pál Feri egy római katolikus pap, mentálhigiénés szakember, motivációs előadó, író, aki arra tette fel az életét, hogy segítsen másokon, útmutatásával könnyítsen az emberek életén, a személyes lelki egyensúly megtalálásában. Előadásaira jellemző egyrészt a komoly szakirodalmi háttér, másrészt a stand-up comedyből is ismert közvetlen, gyakran csapongó, humoros történetek mesélésére is építő stílus, ezért vallástól függetlenül minden érdeklődő embert rögtön magával ragad. Gyere el és hallgasd meg személyesen is, ha pedig az előadás végén még marad benned kérdés, itt azt is felteheted! Jegyvásárlás elővételben online 2.900 Ft: https://tixa.hu/palferi-pilisvorosvar2023 Helyszínen január 16-tól 3.400 Ft Kapunyitás: 18:00 Előadás kezdés: 18:30 Helyfoglalás az érkezés sorrendjében!
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []