Miben segíthetünk?

Kedvező bérleti díjért működhet tovább a Nevelési Tanácsadó a Rákóczi utcában

Kedvező bérleti díjért működhet tovább a Nevelési Tanácsadó a Rákóczi utcában
2022. szeptember 13.

Változatlan áron bérelheti tovább a Ceglédi Tankerületi Központ azt a Rákóczi utcai, hét helyiséget magába foglaló ingatlanrészt, amelyben a Pedagógiai Szakszolgálathoz tagintézménye, a Nevelési Tanácsadó működik. A városvezetés azért nem javasolta a bérleti díj megemelését, mert a szóban forgó létesítményben fontos közfeladatot látnak el.

A Nevelési Tanácsadó működtetését 2013-ban vette át a Ceglédi Tankerület az Önkormányzattól, amely – a vonatkozó jogszabály, illetve városi rendelet alapján – ingyenesen bocsátott rendelkezésre egy 74 négyzetméteres ingatlanrészt, miután az köznevelési célt szolgált. Időközben azonban megnövekedtek a feladatok, az ott dolgozó szakemberek száma is gyarapodott, így szükségessé vált a bővítés.

A Tankerület ennek fényében jelezte, további helyiségeket szeretne használni, a lehetőségek megvizsgálása után pedig megállapodás született öt helyiség – összesen 99,27 négyzetméternyi terület – bérbeadásáról, határozott időtartamra, egész pontosan 5 évre.

Tavasszal, vagyis a szerződés lejártának közeledtével a Tankerület levélben fordult az Önkormányzathoz, amelyben jelezték, továbbra is használni, illetve bérelni kívánják az összesen 185 négyzetméternyi ingatlanrészt. A Képviselő-Testület múlt pénteken hozott döntést, amely szerint tehát a következő öt évben is marad a korábbi összeg: Áfa-mentes 999.996 forint per év, azaz a 83.333 per hó. A bérleti díj továbbra sem tartalmazza a közüzemi díjakat, azok megfizetése a Tankerület feladata, illetve – ahogy az a korábbi szerződésben is szerepelt – a tankerület minden évben köteles felújítási munkálatokat végezni legalább 332 ezer forint értékben.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []