Miben segíthetünk?

Aki úgy hal meg, hogy még él c. film és beszélgetés

Aki úgy hal meg, hogy még él c. film és beszélgetés
2024. április 5.

ALZHEIMER film és előadás NEMCSAK ÉRINTETTEKNEK  Aki teheti, jöjjön el – április 5-én, pénteken 18 órakor

Egyesületünk számos társadalmi szinten fontos területen vállal szerepet városunkban: ilyen a környezetvédelem, sport, jótékonyság vagy az egészségügy is. Legutóbb focikupán találkoztunk, a hétvégén várostakarításra hívjuk az embereket, április elején pedig egy egészségügyi témájú eseményre várjuk a vörösváriakat.
Az Alzheimer című előadáson Kollár István “AKI ÚGY HAL MEG, HOGY MÉG ÉL” című díjnyertes filmjét tekinthetik meg, majd Dr. Menyhárt Miklós és a film készítőjének előadását hallgathatják meg az érdeklődők. Eseményünkön lehetőség nyílik a kérdések megbeszélésére és beszélgetésre is.

Az előadást nemcsak az érintetteknek, hanem mindenkinek ajánljuk, hiszen a betegség bármikor előfordulhat szülők, barátok, rokonok körében! 65 év felett ugyanis 5 évente duplázódik az esély az alzheimerre! A betegség egy időben egyre súlyosbodó, visszafordíthatatlan kór, melynek során egyre romlik a beteg memóriája és gondolkodási képessége egészen addig, míg a mindennapi élet egyszerű feladatait sem képes elvégezni.
A film és a beszélgetés is nagy segítséget nyújt a betegség korai felismeréséhez.

Várunk minden érdeklődőt szeretettel!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []