Pilisvörösvár
Miben segíthetünk?
Buzás Bálint (2019)
Buzás Bálint (2019)

karmester

Határozat: 121/2019. (IX. 05.) Kt.

Pilisvörösvárért Emlékérem

Buzás Bálint 1968-ban született Etyeken. 11 évesen kezdett zenét tanulni, alapfokú zenei tanulmányait szülőfalujában végezte. 1983-tól a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola növendéke volt, ahol 1987-ben kitűnő eredménnyel érettségizett. 1987 szeptemberétől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Zenetanárképző Intézményben folytatta tanulmányait, és 1990-ben diplomázott tubatanárként. 1994 szeptemberében megnősült, majd Biatorbágyra költözött, s azóta is ott él két fiúgyermekével és feleségével. 1995-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola fúvóskarnagyi szakán szerzett karnagyi diplomát. 2000-2002 között az Eszterházy Károly Főiskolán tanügyigazgatási szakértői szakképesítést szerzett.

Buzás Bálint 1987-től 1993-ig a Biatorbágyi Ifjúsági Fúvószenekar karnagya volt, majd 1992-től 1996-ig az Etyeki Nemzetiségi Fúvószenekart vezette. 1995-2018-ig két év kihagyásával vezette a Pilisvörösvári Nemzetiségi Fúvószenekart, s emellett a solymári fúvószenekar karnagyi feladatait is ellátta. 2018 év végétől súlyos betegsége miatt nem tudta tovább folytatni a karnagyi munkáját. Lelkesedésével és nagyfokú felkészültségével végzett karnagyi munkájával a zenekar művészi színvonala már a kezdeti időben nagy fejlődést mutatott. A próbákon jó hangulatot alakított ki, amellyel elérte, hogy a zenészek rendszeresen látogatták a gyakorlásokat. Jó érzékkel választott repertoárt. Munkássága alatt a zenekar két CD-t és egy válogatás CD-t jelentett meg. Sok hazai és külföldi fellépésen vezényelte az együttest, mindenhol nagy sikert arattak.

Az eltelt több mint húsz év során a zenekar a minősítő versenyeken minden alkalommal kiemelt, arany minősítést kapott.

Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Pilisvörösvár Város Díszpolgára cím és a Pilisvörösvárért emlékérem alapításáról és adományozásáról szóló 6/1993. (III. 4.) önkormányzati rendeletében biztosított jogkörében eljárva Búzás Bálint karnagy részére a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar karnagyaként végzett több mint két évtizedes, szakmailag magas színvonalú, lelkiismeretes és odaadó munkájának elismeréseképpen Pilisvörösvárért emlékérmet adományoz.

Pilisvörösvár, 2019. október 23.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []