Pilisvörösvár
Miben segíthetünk?
Breier Fogászat és Egészségközpont (2018)
Breier Fogászat és Egészségközpont (2018)

Határozat: 112/2018. (IX. 06.)  Kt.

Pilisvörösvárért emlékérem

A pilisvörösvári Árpád utcában sétálva íves formájával és finom színeivel egy különleges, háromszintes épület tűnik ki a családi házak közül – a Breier Fogászat és Egészségközpont épülete.

Az impozáns külsejű egészségügyi komplexumba belépve harmonikus légkör, barátságos fogadtatás és igényes, ízléses környezet fogadja a látogatót. A földszinten elhelyezkedő fogászati rendelők – melyekben az általános fogászat mellett fogbeültetéssel, fogszabályozással is foglalkoznak – a legújabb fogászati technológiával, eszközökkel, berendezésekkel vannak felszerelve, s a rendelő panoráma röntgenkészülékkel is el van látva.

A fogászaton túl az egészségközpontban ultrahang-vizsgálat, kardiológiai és bőrgyógyászati szakrendelés is van, továbbá gyógytorna igénybevételére és gyermekpszichológiai konzultációra is van lehetőség. Ezek a szakrendelések az első emeleti rendelőkben, illetve az alagsorban lévő tornateremben működnek.

A Breier Fogászat és Egészségközpont alapítója és motorja: dr. Breier László fogszakorvos és implantológus.

Dr. Breier László 1961-ben született. Általános iskolai tanulmányait Pilisvörösváron, a Templom téri iskolában végezte; a budapesti Apáczai Csere János Gimnáziumban érettségizett, majd a budapesti Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán folytatta tanulmányait, ahol 1987-ben diplomázott.

Pályája kezdetén a Pilisvörösvári Gimnáziumban látott el fogorvosi feladatokat, majd több évig dolgozott a pilisvörösvári Szakorvosi Rendelőintézetben. Első önálló praxisát a pilisvörösvári Dózsa György utcában alakította ki, itt két széken dolgozott. 1994-ben megnyitotta a Vágóhíd utcai rendelőjét is, két fogorvossal. Ettől az évtől kezdve a Breier Fogászat csapata 2 helyszínen, összesen 4 fogászati széken dolgozott. A rendelő napi 12 órán át, sőt sokszor azon túl is fogadta a betegeket, s kezdettől fogva igen nagy forgalma volt.

Közben 1989-ben fog- és szájbetegségekből, majd 2005-ben konzerváló fogászatból és fogpótlástanból tett szakvizsgát, 2006-ban pedig az első 13 magyar fogszakorvos között implantológiai mesterdiplomát szerzett a németországi Universität Münster-ben. A Breier Fogászat hamarosan a Semmelweis Egyetem oktatórendelője lett, ahol szakvizsgára készítettek fel fogorvosokat. A felkészített rezidensek közül később többen is a Breier Fogászat orvosai lettek.

A rendelőben dolgozó fogorvosok száma az első tizenöt év alatt 5-re, a munkatársak száma 16-ra bővült, a regisztrált páciensek száma pedig elérte tizenhatezret. A bűvölő létszámok miatt Dr. Breier László már 2000-ben elkezdte tervezgetni egy új rendelő megépítését. A Daragó László tervező által megtervezett 420 m2 hasznos alapterületű egészségügyi komplexum 2009-re készült el az Árpád u. 21. szám alatt. A minden igényt kielégítő, jól felszerelt, és építészeti szempontból is figyelemre méltó új magánrendelőt 2009. november 14-én avatták fel, ünnepélyes keretek között.

A cég jelenlegi létszáma körülbelül 30 fő, de a háttérben összesen közel 50 ember járul hozzá a folyamatos működéshez. Az alkalmazottaknak majdnem a fele több mint 15 éve erősíti a rendelő csapatát. Az egészségközpontban több helyi születésű ill. Pilisvörösváron élő orvos is rendel, például dr. Gábeli Tamás kardiológus, valamint Dr. Breier László középső lánya, a szintén fogszakorvos Dr. Breier Anna. 2018 májusától Dr. Gábeli Ádám fogszakorvos szintén a Breier Fogászat és Egészségközpont csapatát erősíti.

A Breier Fogászat irányítása a jelentős bővülés után is családi kezekben maradt. Dr. Breier László szakmai vezetőként és tulajdonosként, Breierné dr. Kovács Ildikó gyermekorvosként és tulajdonosként, Mónika és Anna lányaik operatív vezetőként vesznek részt a mindennapi munkában, és Katalin lányuk is egyre több részt vállal a Fogászat és Egészségközpont mindennapi működésének alakításában.

Dr. Breier László több mint három évtized után, ma is kimagasló lelkesedéssel s elhivatottsággal végzi munkáját, nap mint nap kora reggeltől késő estig a fogászati székek mellett dolgozik. Fő jellemzői a lelkiismeretes, precíz munkavégzés, a rendkívüli munkabírás és a rugalmasság. Betegei leginkább azért szeretik, mert gyorsan, precízen és fájdalommentesen dolgozik, s 
amennyire a körülmények engedik, kezelés közben mindenkivel vált néhány barátságos szót, mondatot. Breier doktor híres jó humoráról és közvetlen, emberi hozzáállásáról. Kimagasló szakmai sikerei mellett mind a mai napig megmaradt alázatos orvosnak, akinek elsődleges célja a fogfájdalomtól szenvedő páciens gyógyítása. Ebben a szellemben működteti rendelőjét, és erre a szemléletre „neveli” csapatának tagjait is. Rendelője már az ország határain túl is ismert: Németországból, Ausztriából és Franciaországból is rendszeresen jönnek betegek, akik hazatérve városunk hírnevét a határokon túl is öregbítik.

Pilisvörösvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 112/2018. (IX. 06.)  Kt. sz. határozata Pilisvörösvárért emlékérem adományozásáról

Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Pilisvörösvár Város Díszpolgára cím és a Pilisvörösvárért emlékérem alapításáról és adományozásáról szóló 6/1993. (III. 4.) önkormányzati rendeletében biztosított jogkörében eljárva a Breier Fogászat és Egészségközpont részére a pilisvörösvári betegellátásban évtizedek óta betöltött jelentős szerepe, a betegek magas szakmai színvonalú ellátása, valamint a rendelőnek a város határán messze túlnyúló jó híre és sikerei elismeréseképpen Pilisvörösvárért emlékérmet adományoz.

Pilisvörösvár, 2018. október 23.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []