Miben segíthetünk?

Dr. Mihályi István (2022)

Dr. Mihályi István (2022)

szülész-nőgyógyász szakorvos, főorvos

 

Dr. Mihályi István 1958. december 26-án született Ungváron. Az általános iskolát már Magyarországon kezdte el, mivel pedagógus szülei repatriáltak. 1986-ban végzett a budapesti Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, ahol kiemelt tanulmányi ösztöndíjban részesült. Az egyetem időszaka alatt sikeres mentőtiszti vizsgát is tett, és egy évig Csepelen mentőegységet vezetett.

A diploma megszerzése után 12 hónapig kötelező sorkatonai szolgálatot látott el: kiemelt elsőlépcsős katonai alakulat egészségügyi vezetőjeként, tartalékos hadnagyi rangban szerelt le.

1986 októberétől majdnem 10 éven át a Fővárosi Balassa János Kórház Szülészet-Nőgyógyászat osztályán dolgozott. 1991-ben kiváló eredménnyel szülészet-nőgyógyászat szakvizsgát tett, majd később -szintén kiváló eredménnyel- szülészet-nőgyógyászati ultrahang licensz vizsgát is szerzett.

A kórház kényszerű bezárását követően, felkérés alapján a Monori Szakorvosi Rendelőintézetben dolgozott tovább, ahol ezt megelőzően néhány éven át hetente egyszer rendelt is. Az akkori betegellátási „rekordját”, mely évente 10 ezer orvos-beteg találkozást jelentett, máig sem sikerült megdöntenie.

Mihályi doktor úr számára a szakmai hátteret a Szent Rókus Kórház biztosította, ahol a havi hat osztályos ügyelet mellett operált és szüléseket vezetett. Sajnos később a Szent Rókus Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati osztályát is megszüntették.

1988. május 31-től 2007. június 30-ig közalkalmazottként, majd azóta „kényszer” egyéni vállalkozóként a Pilisvörösvári Szakrendelő Szülészet-Nőgyógyászati szakrendelésén dolgozik, itt kapta főorvosi kinevezését. Több mint 8 éven keresztül tervezte, majd irányította a Rendelőintézet minőségirányítási (ISO) rendszerét minőségügyi főtanácsosként.

Ismeretei bővítése érdekében az ELTE Jogtudományi Karán két év alatt sikerrel elvégezte az orvos-szakjogász képzést, de az egyre nehezített munkakörülmények miatt a szakdolgozatát még nem védte meg. Szakmai háttérintézménye hosszú évek óta a Szent Margit Kórház. A Doktor úr a Szülészet-Nőgyógyászati osztályon töltötte és tölti szakmai napját, korábban ügyeleti feladatokat is ellátott, operált és szüléseket vezetett. Évek óta részt vállal a Lézer laboratórium munkájában is, ettől az évtől jártassági vizsgával is rendelkezik.

2016 januárjától megbízási szerződéssel Tökölön, a Büntetés Végrehajtás Központi Kórházában is dolgozott szülész-nőgyógyász szakorvosként, készenléti szolgálatot is ellátva. Az évek során közalkalmazottból rendvédelmi dolgozó lett, majd 2018 februárjától kinevezett osztályvezető főorvosként irányította a 60 ágyas szülészet-nőgyógyászati osztályt. Sajnos, mint már annyiszor, ezt a kórházat is bezárták.

Néhány hónapot a Fővárosi Büntetésvégrehajtási Intézetben töltött, majd 2021. július 1-től kinevezték a Közép-Dunántúli Országos Büntetésvégrehajtási Intézet Egészségügyi osztály osztályvezető főorvosának. Ez az új munkakör ugyan távol esik alapszakmájától, de a hasonlóan komoly felelősséggel járó feladatellátásában nagy segítséget jelentenek korábban megszerzett jogi, vezetési és büntetés-végrehajtási ismeretei. A Doktor úr számára továbbra is biztosítják a Szent Margit Kórházban a szakmai napot, Pilisvörösváron a szülészet-nőgyógyászat szakrendelést, s emellett magánorvosi praxist is folytat.

Örömmel és lelkesedéssel végzett szakmai munkájához a stabil hátteret Felesége és családja biztosítják. 36 éve élnek boldog házasságban Dr. Sasvári Ildikóval, aki belgyógyász-nephrológus-diabetológus főorvosként a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI) diabetológia-nephrológia szakrendelését vezeti. Lányuk két kisunokával ajándékozta meg őket, fiuk idén érettségizik, és az orvostudományi egyetemre felvételizik.

Mihályi doktor urat kollégái és páciensei egyaránt szeretik, tisztelik, nagyra értékelik magas szintű szakmaiságát, elhivatottságát, emberségét.

Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Dr. Mihályi István szülész-nőgyógyász szakorvos, főorvos részére a Pilisvörösvári Szakrendelőben folytatott több mint 3 évtizedes lelkiismeretes gyógyító tevékenysége, szakmai tudása és elkötelezettsége elismeréseként Dr. Réthy Zoltán-díjat adományoz.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []