Pilisvörösvár
Miben segíthetünk?
Dr. Váradi Monika Mária (1997)
Dr. Váradi Monika Mária (1997)

2085 Pilisvörösvár, Eperjes u. 8.
Határozat: 134/1997(IX.29.) Kt.

Pilisvörösvárért emlékérem  (1997)

1959-ben született Budapesten. Gimnáziumi tanulmányait Pilisvörösvárott folytatta, érettségi után sikerrel felvételizett a szegedi József Attila Tudományegyetem bölcsészettudományi karára, ahol jó eredménnyel 1982-ben szerzett magyar-német szakos középiskolai tanári diplomát. 1984-ben kezdte meg tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem szociológiai szakán, szociológus diplomáját 1988-ban kitüntetéssel szerezte meg. 

1988-ban került a Magyar Tudományos Akadémia Regionális Központjának budapesti osztályára. Jelenleg is itt dolgozik, mint tudományos munkatárs. Két kollegájával együtt az elmúlt években a Pest megyei mezőgazdasági szövetkezetek átalakulását vette górcső alá. Jelentős és fontos állomás kutatói munkásságában Nagykőrös két éve folyó szociológiai vizsgálata. Kutatótársával együtt közösen könyvet kíván írni a városról. 

Az MTA regionális központja ma egyre nagyobb szerepet játszik a regionális tervek elkészítésében Dr. Váradi Monika Mária munkatársként a dél-pesti témavezetőként a dabasi kistérség fejlesztési koncepciójának kidolgozásában vett részt. 

1989-től 1993-ig a helyi közélet aktív részese volt, barátaival együtt szerkesztette a Pilisvörösvár Ma című lapot, számos kritikai hangvételű cikket is írt. Ebben az időben látott hozzá vörösvári kutatómunkájának, amelynek eredményei kandidátusi dolgozatának anyagát képezték. 1996-ban nyerte el a szociológiai tudományok kandidátusa fokozatot, s ugyancsak az elmúlt évben jelent meg Vörösvári történet című könyve, amely a kandidátusi dolgozat némiképp átdolgozott változata. 

Pilisvörösvárhoz kötődő munkája volt az a 1994-es helyhatósági választások nyomon követése és elemzése. Az erről szó1ó tanulmány az Önkormányzati Választások 1994. c. kötetben jelent meg 1996-ban.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []