Miben segíthetünk?

Stégek éjszakája és tutajhúzó verseny

Stégek éjszakája és tutajhúzó verseny
2023. június 17.

A tavalyi év nagy sikeres után idén újra lesz Stégek Éjszakája!
Ez a nap ismét a lazításról, a közösség összekovácsolásáról és a szórakozásról fog szólni, csodás környezetben.
Minden program ingyenes:
15.00 Monostori Ferenc homokszobrász Petőfi Sándor szobrának avatása a Kacsa-tónál.
15.00 órától kozmetikai termékek bemutatója, naptejek kipróbálásával.
16.00 Tutajhúzó verseny - ide várjuk még csapatok, baráti társaságok, egyesületek nevezését (szervezes@mhpv.hu)
17.00-17.30 Salsa-bemutató
17.30-18.00 Thursday Blues Band koncertje
18.00-19.00 Jóga Snieder Evelinnel
19.30-20.30 Peller Jazz Band koncertje
20.30-21.30 Band of the Streets koncertje
21.30-22.00 Alaitner András, Perge Dávid latin gitár duó koncertje
Az eseményt fáklyák, tábortűz, lampionok, babzsákfotelek teszik még hangulatosabbá.
A rendezvény ideje alatt a Városi Büfé és a Hedonick Borbár gondoskodik a finom ételekről, italokról.
A Kertbarát kör tagjai pedig ínycsiklandó lángossal készülnek.

Tutajhúzó versenykiírása:

 1. A verseny célja: Megemlékezés a magyarországi németek XVII. századi betelepüléséről, az első betelepülőkről, akiknek egy része a Dunán „ulmer Schachtel” tutajokon jutott el Magyarországra. 

2. A verseny ideje: 2023.június 17.

3. A verseny helyszíne: Pilisvörösvár, Kacsa-tó.

4. NEVEZÉSI HATÁRIDŐ 2022. 06.09 . A VERSENYRE NEVEZNI ELEKTRONIKUS ÚTON LEHET a szervezes@mhpv.hu e-mail címen.
5. Nevezési feltételek: Várjuk egyesületek, intézmények, nemzetiségi önkormányzatok, baráti vagy rokoni társaságok, cégek, alkalmi csapatok, stb. nevezését. A csapatok 14. életévüket betöltött versenyzőkből állhatnak, 18. év alatti versenyző részvételéhez a szülő írásos engedélye szükséges. A szülő engedélyét a nevezéssel egy időben kell eljuttatni a szervezőkhöz. A versenyen mindenki saját felelősségre vesz részt. A csapatok létszáma legfeljebb 10 fő, nembeli korlátozás nélkül. A versenyre két fő tartalékversenyző is nevezhető. A csapatok neve tetszőlegesen választható meg. Nevezési díj nincs.

6. Versenyszabályok: A verseny a tutajnak a tó megadott szakaszán (kb. 200 m) történő, mért időre való áthúzásából áll. Az időmérés tizedmásodperces pontossággal történik. A csapat egyik tagja (befejező ember) az áthúzás során végig a tutajon tartózkodik, míg a csapat többi tagja (legfeljebb 9 fő) a kötelet húzza. Az idő akkor áll meg, amikor a befejező ember a tutajról leugorva a parton elhelyezett zászlót megérinti. Minden csapat egyszer húz, a legjobb időeredményt elért csapat a győztes csapat. Az esetleges óvást a versenybizottság azonnal tárgyalja. A hozott határozat ellen további fellebbezésnek helye nincs!
7. Díjazás, eredményhirdetés: A győztes csapat főnyereménye egy csapatépítő lézerharc. 

A győztes csapat egy évig őrizheti a vándorserleget, s ezen felül egy kisebb kupát, továbbá egy hordó sört kap. A verseny II. és III. helyezettjei emlékkupában, oklevélben és ajándékban részesülnek. Az ünnepélyes díjátadás időpontja: a verseny után, a helyszínen.

8. Egyéb rendelkezések:  A versenyben, tetszőleges öltözetben lehet részt venni (kesztyű használata engedélyezett). A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt, a szervezők az esetleges sérülésekért, balesetekért felelősséget nem vállalnak. A tutajon utazó befejező ember csak jól úszó lehet, és úszómellényt viselnie kell.  Extrém időjárás esetén a szervezők a versenyt elhalaszthatják. A rendezők a változtatás jogát fenntartják. Minden egyéb itt nem szabályozott esetben a versenybizottság a helyszínen dönt.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []