Miben segíthetünk?

Könyv jelenik meg a pilisvörösvári Babamúzeumról

Könyv jelenik meg a pilisvörösvári Babamúzeumról
2022. február 3.

Szeretett babáim címmel hamarosan könyv jelenik meg a pilisvörösvári Babamúzeum tulajdonosának tollából. Herbszt Györgyné tavaly nyáron, levélben fordult Fetter Ádám polgármesterhez, hogy anyagi támogatást kérjen műve kiadásához.

Az ügyet felkarolta Fogarasy Attila tanár, helytörténeti kutató, aki vállalta a könyv szerkesztését, Völgyi Hajnalka pedig a fotók elkészítését. Végül egy kisebb stáb állt össze, hogy hozzásegítsék Kati nénit álma eléréséhez, hogy megjelenhessen a könyv, amely mint mondta, 57 év munkájának összegzése. A babáiról, a múzeumról egyebek mellett úgy nyilatkozott: sok-sok szeretet, lemondás árán lehetett mindezt felépíteni.  Bízik abban, hogy a könyv sokak tetszését elnyeri majd, hiszen a tárgyak mögé nézve, ez esetben a babák által sokat megtudhatunk múltunkról, felmenőinkről, számos kultúráról, beleértve a sváb hagyományokat is.

A kezdeményezés mellé állt Fetter Ádám, aki polgármesteri civil keretéből 200 ezer forintos támogatást ajánlott fel, míg a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület (TEVÖ), valamint civil segítőként a szervezet több tagja is hozzájárult a könyv kiadási költségeihez összesen további 200 ezer forinttal. 

Herbszt Györgyné múlt héten a Hivatalban járt, ahol aláírta a szerződést és átvette a támogatás összegét.

A Babamúzeum tulajdonosának több mint 80 oldalas műve tehát hamarosan nyomdába került, ahol a tervek szerint 500 példányt készítenek belőle. Kati néni addig is arra buzdít mindenkit, látogassanak el a múzeumba, a Dózsa György út 43-as szám alá, és nézzék meg az 1200 babából álló gyűjteményt.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []