Miben segíthetünk?

Megérkezik az igazi tavasz

Megérkezik az igazi tavasz
2022. március 21.
Stéhli Balázs amatőr meteorológus előrejelzése.

A múlt szerdai gyenge hidegfront, a záporok, a feltámadó szél, illetve átmenetileg fagymentes nap után csütörtöktől újabb lehűlés érkezett fagyos reggelekkel, hűvös nappalokkal, változóan napos-felhős, száraz időjárással.

Most hétfőn, az erősen fagyos -7 fok körüli reggeli hőmérséklet után délutánra már 14 fok köré melegszik a levegő. Az egész napot felhőtlen égbolt és száraz levegő jellemzi, és az északkeleti szél mérsékelt marad.

Kedd és péntek között sem látunk majd igazán felhőket az égen, és erős széllel sem kell számolni, a csapadék pedig kizárt: megérkezik az igazi tavasz. Kedd reggel -3 fok, délután18 fok várható, péntekre pedig már a reggeli fagy is elmarad, +2 fok köré csökken a hőmérséklet, délutánra pedig ezen a napon már +20 fok valószínű.

Péntek délutántól ugyan kissé megnövekedhet a felhőzet, de csapadékra nem számíthatunk.

A hétvégén változóan napos-felhős, de továbbra is száraz időnk lehet, a szél is mérsékelt marad. Reggelente +3 fok, délutánonként +18 fok körül alakulhat a levegő hőmérséklete.

Március 20-ig 33,2 milliméter az éves csapadékösszeg, amely 60-65 milliméterrel kevesebb a március végéig elvárható sokéves átlag alapján.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []