Miben segíthetünk?

Mind a 110 gyümölcsfára jelentkeztek a pilisvörösváriak – lezárult az igénylés

Mind a 110 gyümölcsfára jelentkeztek a pilisvörösváriak – lezárult az igénylés
2022. március 29.

Szűk egy nap alatt gazdára talált mind a 110 gyümölcsfa, amelyekhez egy felajánlásnak köszönhetően juthatnak hozzá a helyiek. Az érdeklődők e-mail útján jelentkezhettek, a csemetéket pedig szerdán már át is vehetik a Városgazda Kft. telephelyén, miután bemutatták lakcímkártyájukat, amely igazolja, hogy pilisvörösvári lakosok. 

Egy lakcímen egy fa igénylésére adott lehetőséget a pályázat. A meghirdetett fajták a  következők voltak: szilva, körte, alma, cseresznye, kajszibarack és őszibarack. Az igényeket a beérkezések sorrendjében rögzítették a Hivatal munkatársai. Az érdeklődők e-mailben értesültek a jelentkezés sikerességéről. 

Az első 110 igénylő március 30-án (szerdán) 7 órától 9 óráig, illetve 15 órától 16:30-ig a Városgazda Kft. székhelyén (2085 Pilisvörösvár, Fácán u. 7. szám alatt) veheti át a facsemetét. 

Ahogy arról beszámoltunk, városunk területén 125 facsemete ültetésére van lehetősége a pilisvörösváriaknak az említett felajánlásnak köszönhetően. Az erdélyi Felenyedi Református Egyházközség ezer darab gyümölcsfát adományozott a Pócsmegyer-Leányfalui Református Társegyházközségnek, amely az Átölel a Pilis-Dunakanyar Szövetség koordinációs támogatásával, Vitályos Eszter államtitkár közreműködésével ajánlotta fel a régiós településeknek a lehetőséget. Városunk vezetése elkötelezett a környezet védelme, a zöldfelületek fejlesztése tekintetében, így nagy örömmel élt a felajánlással. 

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []