Miben segíthetünk?

Csütörtökön sok eső, hétvégére erős lehűlés érkezik

Csütörtökön sok eső, hétvégére erős lehűlés érkezik
2022. március 30.
Stéhli Balázs amatőr meteorológus előrejelzése.

Már kedden megnövekedett a felhőzet, de szerdára már erősen felhőssé, borulttá válhat az ég. Nem számíthatunk sok napsütésre. Déltől már kisebb esők, záporok is előfordulhatnak, a délnyugati szél is megerősödhet. Reggel 7 fok, délután 16 fok várható.

Csütörtökön ugyancsak borongós lesz az ég, délnyugat felől pedig egy mediterrán ciklon csapadékzónája érkezik. Több hullámban kell esőre, záporra számítani. és a délnyugati szél ismét erőssé válhat. Reggel 7 fok, délután 10 fok valószínű.

Egy erős hidegfront érkezhet pénteken napközben. Eleinte borongós égre, esőre, záporokra számíthatunk, majd megszűnhet a csapadék, és csökkenhet a felhőzet. Az északnyugati szél erőssé fokozódhat. Egész nap 8 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Szombaton egy újabb mediterrán ciklon érkezése körvonalazódik, de ennek lefolyása még bizonytalan, mint ahogy a vasárnapi időjárás is. Arra azonban készülhetünk, hogy hűvös lesz az idő, a hőmérséklet egyértelműen 10 fok alatt marad, de egyelőre újabb fagyra még nem kell számítani. Erős északi széllel is találkozhatunk a hétvégén.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []