Miben segíthetünk?

A melegedés után lehűlést hoz a húsvét

A melegedés után lehűlést hoz a húsvét
2022. április 11.
Stéhli Balázs amatőr meteorológus előrejelzése.

Derült éggel és némi gomolyfelhővel indítjuk a hetet. Csapadék nem várható hétfőn, ugyanakkor az északnyugati szél élénk lehet. Reggel 0, délután 12 fok valószínű. 

Kedden is sok napsütésre számíthatunk kevés felhővel az égen. Csapadéktól ezen a napon sem kell tartanunk. A szél iránya délnyugatira fordulhat és megélénkülhet. Reggel -1 fok körül alakulhat a hőmérséklet, ám délután már 15 fokig emelkedhet.

Valamivel több felhőt – pontosabban fátyolfelhőt – láthatunk az égen szerdán, de lényegében napos időre készülhetünk. A délnyugati szél napközben élénkké válhat. Reggel 2, délután 17 fok várható.

Csütörtökön északnyugat felől megnövekedhet a felhőzet. Nappal még nem, éjjel viszont már előfordulhat kisebb eső, zápor. A délnyugati szél erőssé fokozódhat. Reggel 4 fok, délután 19 fok valószínű.

Nagypéntek napján már erősen felhőssé válhat az ég, napsütésre nincs sok esély, eső, záporok kialakulásának azonban annál inkább, méghozzá erős északnyugati szél kíséretében. Reggel 6 fok, délután 16 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap néhány órára már előbújhat a nap, de összességében közepesen erősen vagy erősen felhős égre számíthatunk élénk, északnyugati szél mellett. Kisebb eső és zápor mindkét nap előfordulhat. Hűvös időnk lesz: reggelente 2, délutánonként 11 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []