Miben segíthetünk?

Rangos elismerést kapott Mirk Ágnes a Schiller Gimnázium pedagógusa

Rangos elismerést kapott Mirk Ágnes a Schiller Gimnázium pedagógusa
2022. április 21.

A Pest Megyei Német Önkormányzat pedagógusok számára alapított „Katharina – Kreis- Preis” díjakat 2022. április 13-án Újhartyánban, a német nyelvű vers- és prózamondó verseny megyei döntőjének díjkiosztóján adták át.

Ebben az évben négy pedagógus részesült az elismerésben, köztük Mirk Ágnes tanárnő is, aki immár 25 éve tanít a Schiller Gimnáziumban.

Mirk tanárnő a gimnáziumban német- és népismeret tanárként, a kollégiumban pedig kollégiumi nevelőként dolgozik, valamint évek óta az altenkircheni cserekapcsolat lelkes szervezője.

Mirk tanárnő folyamatosan törekszik a magyarországi németek nyelvének, kultúrájának, történelmének, értékeinek közvetítésére. Tősgyökeres vörösváriként büszke származására, mellyel pozitív példaként áll a diákok előtt. Nemcsak az iskolai, hanem a városi nemzetiségi rendezvények aktív résztvevője is, mellyel hozzájárul az intézmény nemzetiségi arculatának erősítéséhez, a magyarországi németek nyelvi és kulturális hagyományainak továbbadásához.

Tarnai Andrea (2017) és Priegl Éva (2020) után Mirk Ágnes már a harmadik jelenleg is az intézményben oktató pedagógusunk, aki ebben a rangos elismerésben részesült.

A díjhoz szívből gratulálunk!

A kép és a hír forrása a Schiller Gimnázium honlapja: https://bit.ly/3vAej39 

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []