Miben segíthetünk?

Intézkedések a vízhiánnyal kapcsolatban Pilisvörösváron

Intézkedések a vízhiánnyal kapcsolatban Pilisvörösváron
2022. június 29.

A rendkívüli időjárási helyzetre tekintettel, pontosabban a megnövekedett vízfogyasztási igények miatt a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV) figyelmeztetést adott ki Pilisvörösvárt érintően is. Azt kérik mindenkitől, hogy ebben a helyzetben észszerűen – például ne medencetöltésre – használják fel az ivóvizet. Mellőzzék a locsolást, az ivóvízellátó rendszerre szerelt öntözőberendezéseket pedig kapcsolják ki.

A társaság közölte, minden személyi és technikai eszközüket maximális kapacitással működtetik, hogy folyamatosan biztosítani tudják a vízellátást. Ugyanakkor a megnövekedett fogyasztási igények várhatóan még tovább emelkednek, hiszen továbbra is rendkívüli meleg várható, csütörtök éjfélig biztosan érvényben marad a harmadfokú hőségriadó.

Fetter Ádám polgármester arra kér minden pilisvörösvárit, hogy tartsa be a társaság által összegzett kéréseket, hiszen közös érdekünk, hogy folyamatos legyen a vízellátás.

A felhívás nyomán a Hivatalban egyeztetés folyt, ennek kapcsán az a döntés született, hogy a Városgazda Kft. - amennyiben a kánikula folytatódik - a közterületi növényeket a tó vizével locsolja majd. Munkatársaink ez ügyben már felvették a kapcsolatot a helyi horgászegyesülettel.

Amennyiben a vízellátás akadályozása tapasztalható Pilisvörösváron, abban az esetben szükségessé válik az elsőfokú vízkorlátozás elrendelése.

„Meggyőződésünk, hogy a fogyasztókkal történő együttműködés eredményeként elkerülhető lesz a további vízkorlátozások bevezetése, illetve megelőzhető lesz a kiterjedt, nagyon térséget érintő vízhiány” – fogalmazott a DMRV.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []