Miben segíthetünk?

A visszatérő - beszélgetés Wieszt Jankó autóversenyzővel

A visszatérő - beszélgetés Wieszt Jankó autóversenyzővel
2022. augusztus 24.
 A címmel nem Leonardo DiCaprio és Tom Hardy klasszikus filmjére utalok, hanem városunk egyik autóversenyzőjére, akinek a bizonytalan ideig tartó visszavonulásáról lapunk is beszámolt még 2017 év végén. Wieszt Jankóval a visszatérése kapcsán beszélgettünk.

„Nagyon sok dolgom volt az életben, és viszonylag hosszú ideig nem is nagyon hiányzott az autóversenyzés, de aztán egyre jobban azt éreztem, hogy vissza kell térjek, hiányzott a vezetés élvezete, a hobbi. Eldöntöttem, hogy legalább egy versenyre visszatérek” – meséli lapunak Janko. A visszatérésre az ausztriai Fuglauban került sor június 25. és 26. között. A vörösvári sportoló ezúttal egy bérelt, magyar fejlesztésű autó volánja mögé ült. Egy Suzuki Swift Super 1.6-ról van szó, amely 220 lóerős motorral bír, és amelynek tömege 1000 kilogramm. A kategória tehát a korábbiakhoz képest nem változott. Az összecsiszolódásra a máriapócsi pályán került sor.

A verseny összevont magyar–osztrák futam volt 8 nevezővel, akik közül 7-en álltak rajthoz. A helyszín kapcsán érdemes megemlíteni, hogy pár éve átalakították, azóta egészen jó rally-cross pályának minősíthető. Van benne két ugrató, de az út minősége néhány helyen nem szerencsés, ez pedig Jankónak is problémát jelentett. „Az első szabadedzést megnyertem. A három kvalifikáció közül először második, majd kétszer első helyezett lettem, így az első helyről indulhattam. Sajnos a pályán összeszedett defekt miatt visszacsúsztam a harmadik helyre, de összességében elégedett vagyok a versennyel. Ezúton is köszönöm támogatóimnak, a helyi illetőségű Maxtech Solar Kft.-nek és Nettkő Kft.-nek, valamint a Dubai Neked-nek.”

A végére marad a kérdés, hogy lesz-e folytatás? Janko szerint igen, de a részletekre még várni kell…

Kókai Márton

A cikket a júliusi Vörösvári újság hasábjain olvashatták.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []