Miben segíthetünk?

Gazdag programon vettek részt a testvérvárosi delegációk Pilisvörösváron

Gazdag programon vettek részt a testvérvárosi delegációk Pilisvörösváron
2022. augusztus 18.

Pilisvörösvár várossá válásának 25. évfordulója jegyében szervezett Vörösvári Napokra a városvezetés a testvértelepülések delegációit is meghívta, hogy ők is részesei lehessenek a nagyszabású eseménysorozatnak. A Gerstettenből, Gröbenzellből és Borszékről érkező magas rangú delegációk élménydús programon vehettek részt városunkban. A vörösvári küldöttségek az elmúlt hónapokban látogattak el a partnertelepülésekre, ezt viszonozták most testvérvárosaink.

A pénteken érkező vendégek a Városnapok ünnepélyes megnyitóján beszéddel is üdvözölték a vörösváriakat. Gerstetten polgármestere Grószné Krupp Erzsébet - Pilisvörösvár korábbi polgármestere - számára díszjelvény kitüntetést is adományozott, ugyanis Grószné nevéhez fűződik a partnerkapcsolati szerződés 26 évvel ezelőtti aláírása.

A vendégek szombaton Bajnán jártak, ahol a Metternich kastélyt tekintették meg a vendéglátók kíséretében. Délután pedig Pilisvörösvárt, illetve az új beruházásokat járták, pontosabban tekerték körbe, ugyanis a csoport e-bikon biciklizett a városban. A sportos túrán a vörösvári városvezetés kalauzolásával megtekintették az utóbbi évek fejlesztéseit, így a pumptrack pályát, az uszodát, a térköves új utcákat, a kemping területét és még a Pilisvörösvár feliratot is útbe ejtették.

Délután az Német Nemzetiségi Önkormányzat látta vendégül a csoportokat, majd az esti koncertekbe is becsatlakozhattak a résztvevők.

A Sváb Sarok átadója és az ünnepi mise a Vörösvári Napok kiemelt eseményének számított, melyre természetesen a delegációk is meghívást kaptak és megtekintették a frissen felújított, korszerűen kialakított, ugyanakkor a hagyományos eszközökkel berendezett, a sváb múltat bemutató épületet.

Az utolsó estén, vasárnap a városvezetés különleges vacsorával, sült malaccal várta a vendégeket. Az ízletes étel nagy sikert aratott körükben. A finom étkek után a mulatás sem maradhatott el, a meghívottak együtt ropták a vörösváriakkal a népszerű sváb dallamokra.

A program során mind a vendég, mind a vendéglátó delegációk egyetértettek abban, hogy nagyon fontos a kapcsolatok ápolása, fejlesztése és a fiatalok bevonása a partnerkapcsolatokba, hogy a közös gyökerekkel rendelkező kultúrák megtalálják az azonos pontokat és közel kerüljenek, maradjanak egymáshoz.

A delegációk képviselői elmondták, hogy nagyon jól érezték magukat Vörösváron, máskor is szívesen jönnek, a munka pedig folytatódik, ennek keretében diákok cserelátogatását is tervezik városok vezetői.

A delegációk résztvevői:

Gerstetten:
- Roland Polaschek - polgármester
- Elisabeth Dauner - alpolgármester
- Manfred Schleicher - képviselő
- Erika Schiele referens - polgármesteri hivatal munkatársa

Gröbenzell:
- Martin Schäfer pm
- Dr. Martin Runge alpolgármester
- Cornelia Aicher-Leonbacher képviselő
- Margit Schaller referens (Pm hivatal)

Borszék:
- Gidro Béla képviselő valamint felesége és lánya
- Mik Józsefné és lánya

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []