Miben segíthetünk?

30 év a város szolgálatában

30 év a város szolgálatában
2022. szeptember 7.

Lakatosné Halmschláger Margit még ma is élénken emlékszik arra a 30 évvel ezelőtti pillanatra, amikor édesapja kíséretében megérkezett élete első munkahelyére a Pilisvörösvári Polgármesteri Hivatalba. Akkor még nem sejtette, hogy három évtizeddel később sok tapasztalattal, rengeteg emlékkel a háta mögött 2022-ben ugyanezen a napon a 30 éves jubileuma alkalmából köszöntik majd ugyanitt.
A város anyakönyvvezetőjének Fetter Ádám polgármester, Strack Bernadett alpolgármester, Gergelyné Csurilla Erika jegyző és Balya András aljegyző nyújtotta át az elismerő oklevelet és virágcsokrot a kerek évfordulón.
Szívből gratulálunk neki!

Pályájáról egy korábbi riportot idézünk frissített formában:
Lakatosné Halmschláger Margit érettségi után rögtön a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályán kezdett dolgozni. Napi teendői közé tartozott a kisebb levelezések intézése, a posta kezelése, emellett a régi „csapkodós” írógépen gépelte az építési engedélyeket. Gyakorlatilag kollégájával ketten segítették a műszaki osztály működését. Előadónak 1995-ben nevezték ki, ekkorra pedig már letette az anyakönyvvezetői szakvizsgát is. Utóbbi lehetőséget – azon kívül, hogy mindig is érdekelte ez a terület – az élet hozta, ő pedig élt vele. Még ugyanebben az esztendőben GYES-re ment, s hat évvel később – Rita és Richárd születése után – tért vissza korábbi osztályára, ahol a panaszbejelentésektől kezdve a kisebb levelezéseken át számos dolog tartozott a feladatai közé. Nagyon szerette ezeket az éveket, amikor Váradi Ági és Wenczl Erzsi kolléganőivel dolgozhatott egy nagyon jó hangulatú, konstruktív csapatban. Időközben anyakönyvvezetőként helyettesítésekbe is kezdett, főként esküvőket tartott. Elődje, Tasnádi Tamásné 2004-ben ment nyugdíjba, ekkor vette át munkakörét. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemet a munka mellett kezdte el és 2011-ben szociálpedagógia szakon szerzett diplomát. Hamarosan szakmai karrierje is szintet lépett, 2014-ben ugyanis kinevezték az Igazgatási Osztály vezetőjének, melynek neve 2020-ban Lakosságszolgálati Osztályra változott. Jelenleg ez a Hivatal legnépesebb szervezeti egysége, a legkiterjedtebb feladatkörrel. Az osztály feladatai közé tartoznak a választással kapcsolatos teendők, a szociális, a hagyatéki, az ipar és kereskedelmi, a panaszkezelési, az iktatási, a birtokvédelmi, a közigazgatási, a rendészeti és az anyakönyvi ügyek, ez utóbbi feladatkört maga látja el az osztály irányítása, vezetése mellett.
Nagyon szerencsésnek érzi magát, mert mindig olyan vezetői voltak, akiktől segítséget kapott és kollégáira is bármiben számíthat, így nincsenek számukra leküzdhetetlen problémák.

„Margittal mintegy 15 éve dolgozom együtt, ezidő alatt számos bonyolult ügyet vittünk végig közösen. Tapasztalata, szaktudása és talpraesettsége révén minden helyzetben helytáll. Nincs olyan feladat, amit ne oldana meg a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban. Szakmai tudása, emberséges hozzáállása, közvetlensége miatt pedig mind a beosztottai, mind a kollégái nagyon kedvelik, emellett ügyfeleivel is könnyen megtalálja a közös hangot.” - mondta Gergelyné Csurilla Erika jegyző.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []