Miben segíthetünk?

25 százalékos földgázmegtakarítást írt elő a kormány az önkormányzatoknak

25 százalékos földgázmegtakarítást írt elő a kormány az önkormányzatoknak
2022. október 6.

Egy, a Magyar Közlönyben szerdán megjelent rendeletmódosítás szerint 25 százalékos gázfogyasztás-csökkentést ír elő a kormány már a helyi önkormányzatoknak és az általuk fenntartott költségvetési szerveknek is. Az intézkedés „csatlakozásra jogosultként” említi az országos, valamint a helyi nemzetiségi önkormányzatokat és az általuk fenntartott intézményeket.
Maga a rendelet szeptember elején jelent meg, akkor az intézkedés az állami szervekre vonatkozott, ez egészült most ki a fenti szereplőkkel, beleértve Pilisvörösvár Város Önkormányzatát.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a városvezetés augusztus óta folyamatosan dolgozik azon, hogy a megnövekedett energiaárak miatt az önkormányzati fenntartású épületeinek energiahelyzetét átvizsgálja és megoldja - különös tekintettel arra a nehezítő körülményekre, hogy a városi pénzvagyon a Sberbank csődje miatt az pénzintézetnél ragadt. Ebből a célból Strack Bernadett alpolgármester és Varga Péter műszaki tanácsnok vezetésével önkormányzati és hivatali szakemberekből munkacsoport alakult a Városházán, és azóta is nagy erőkkel dolgozik a megoldási akcióterv kidolgozásán.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []