Miben segíthetünk?

Több támogatást kapnak a rászorulók

Több támogatást kapnak a rászorulók
2022. október 18.

Az energiaárak emelkedése erősen érinti a lakosságot, különös tekintettel azokra, akik alapvetően is nehézségekkel küzdenek mindennapi életükben. A városvezetés fontosnak tartja a település működésének biztosítása mellett a társadalmi szerepvállalást és a szociális segítségnyújtást. Pilisvörösvár szociális rendeletét tavaly decemberben módosította a képviselő-testület, melybe már akkor a korábbinál kedvezőbb feltétel kerültek. Ugyanakkor a jelenlegi energia vészhelyzet miatt a városvezetés még méltányosabb feltételek bevezetését tartotta szükségesnek, így legutóbbi testületi ülésen ismét módosította a rendeletet.

Ennek megfelelően a lakhatási támogatások esetében az elbírálásnál az egy főre jutó jövedelemhatárt az egyes jogosultsági köröknél 100 % ponttal megemelkedett. Mindemellett a havi igényelhető támogatás összege 3.000 Ft-ról 10.000 forintra változott. A lakhatási támogatás gázra, áramra, vízre vagy lakbérre kérhető. A módosítások érvényesek a már elfogadott és megállapított támogatásokra is, és 2023. április 30-ig lesznek érvényben.

Mindemellett kétféle tüzelőtámogatás is elérhető az Önkormányzatnál. Az egyik a természetbeni tüzelőanyag hozzájárulás, melyet rászorultsági alapon a készlet erejéig tudja biztosítani a város. Ezt ugyanis a település karbantartása során keletkezett vágott és száraz fából biztosítja az Önkormányzat, illetve a Városgazda Kft.

A másik a pénzbeli tüzelőtámogatás, mely esetében a hozzájutás feltételein enyhített az Önkormányzat azzal, hogy más rendkívüli településtámogatásoktól függetlenül önállóan is igényelhető a téli időszakban október 1. és március 15. között két alkalommal maximálisan 55.000 Ft értékben. A támogatás mértékét a Szociális és Egészségügyi Bizottság határozza meg.

A részletes feltételekről a Lakosságszolgálati Osztályon lehet érdeklődni.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []