Miben segíthetünk?

Idén ismét rengeteg adomány érkezett a karácsonyi élelmiszergyűjtésre

Idén ismét rengeteg adomány érkezett a karácsonyi élelmiszergyűjtésre
2022. december 19.

Idén ismét rengeteg adomány érkezett a karácsonyi élelmiszergyűjtésre. Az akciót ez alkalommal is Bruckner Kata szervezte a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület közreműködésével. A mintegy 20 éves múltra visszatekintő kezdeményezés célja, hogy a közeledő ünnepek alkalmából élelmiszeradományokkal segítsék a város rászoruló családjait.

A Templom téren szervezett vasárnapi gyűjtésre a szervezők tartós élelmiszereket vártak, így az adakozók tésztát, olajat, szörpöt, konzervet, tartós tejet, cukrot, valamint kolbászt és csokoládét is hoztak. Az ajándékok közé került a Szamos Marcipán, valamint a Máltai Szeretetszolgálat korábbi felajánlása is. Az adományok mintegy száz családhoz jutnak el és egy-egy címzettnek 5-6 kg tartós élelmiszercsomagot nyújtanak át. A csomagok kiszállítását négy önkéntes már megkezdte és a héten minden helyre megérkezik majd a karácsonyi készületeket segítő élelmiszerösszeállítás.

"Örülök, hogy idén is ilyen sok adomány érkezett. Különösen fontos ez most, amikor sokkal nehezebb előteremteni a karácsonyi asztalra valót. Köszönöm mind a magánszemélyeknek, mind pedig a cégeknek ezt a felelős gondolkodást és a közösségünk iránti szolidaritást”- mondta Bruckner Kata a jótékonysági akció szervezője.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []