Miben segíthetünk?

Ne feledjék, január elsejétől változtak a közterület-használat feltételei

Ne feledjék, január elsejétől változtak a közterület-használat feltételei
2023. január 13.

Ne feledjék, változott a közterületek használatáról szóló önkormányzati rendelet 2023. január elsejétől. Ez érinti díjszabást és bizonyos szabályokat is. Az egyik fontos módosítás, hogy a közterülethasználat esetében már a használatot megelőzően engedélyt kell kérni a Polgármesteri Hivatalban, hogy pontosan követhetőek legyenek ezek a tevékenységek is a település területén.
Fontos tudni, hogy minden olyan esetben területfoglalási engedélyt kell kérni, amikor telekhatáron kívül, az Önkormányzat tulajdonában lévő közterületre vagy arra átnyúlva kíván elhelyezni valamilyen tárgyat, berendezést, illetve anyagot. Ide sorolhatók a következők: konténer-, állvány-, építőanyag kihelyezés, alkalmi árusítás, forgalomból kivont, üzemképtelen gépjárművek tárolása, 3500 kilogramm össztömegű, vagy annál nagyobb súlyú járművek 4 órát meghaladó tárolása, reklámtáblák kihelyezése vízpart igénybevétel (horgászbódé, stég).
Amennyiben valaki a közterület használat megkezdése után nyújtja be a kérelmet, 10.000 forint késedelmi díjra számíthat.
A teljes rendelet a város web oldalán olvasható, valamint az engedélykéréshez szükséges nyomtatvány is innen tölthető le, illetve a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán kérhető. A kérelemben meg kell jelölni, hogy mikor, pontosan hol, illetve mennyi időre veszik igénybe a közterületet.
A részleteket, a rendeletet és az űrlapot az alábbi linken találja: https://bit.ly/3vVnlZh

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []