Miben segíthetünk?

35 éves jubileuma alkalmából köszöntötték Kovács Erzsébet szociális ügyintézőt

35 éves jubileuma alkalmából köszöntötték Kovács Erzsébet szociális ügyintézőt
2023. április 17.

Közszolgálati munkájának 35 éves jubileuma alkalmából köszöntötte Kovács Erzsébet szociális ügyintézőt Fetter Ádám polgármester, Strack Bernadett alpolgármester és Gergelyné Csurilla Erika jegyző hétfőn a Városházán.
Erzsike - ahogyan mindenki szólítja őt - majdnem pályája kezdetétől fogva a Polgármesteri Hivatalban dolgozik. A közgazdasági szakközépiskola után hat hónapig Budapesten hálózati ellenőr volt egy ruhatisztító szövetkezetnél, de már akkor is a Hivatalban szeretett volna dolgozni. Közben félév elteltével megüresedett egy adminisztrátori állás a „tanácsházán”, amit felajánlottak számára és ő gondolkodás nélkül boldogan el is vállalta azt. Kezdetben hivatali leveleket, határozatokat gépelt, és közben nagyon megkedvelte az itteni családias légkört. Hamarosan a népességnyilvántartással kezdett foglalkozni, ahonnan két esztendő elteltével átkerült az iktatásra. Nagy kihívás volt ez az időszak, mert a rendszerváltozást követően újra kellett rendszereznie az iratokat. Mindemellett kezelte a telefonokat és a bejövő és kimenő leveleket. Ennek során szépen lassan megismerte kollégáit és a munkájukat is. Három év után pedig gyámügyes lett, ekkor már foglalkozott segélyezéssel és gyermekelhelyezéssel is. Ahogy ő mondja: ez szép, de egyben komoly feladat volt, amitől lelkileg is megerősödött, mert olyan családi problémákkal találkozott, amelyek előtte ismeretlenek voltak a számára. Egészen gyermeke születéséig itt dolgozott, visszatérését követően pedig már szociális területen folytatta ügyintézőként. Szakmai igényessége miatt komoly lépésre szánta el magát, 38 évesen jelentkezett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János karára, ahol szociálpedagógusként végzett. Úgy érzi, hogy ez a terület igazán neki való, itt megtalálta önmagát. Erzsike feladatai jelenleg még gyarapodtak, hozzá tartoznak az önkormányzati szociális- és gyógyszertámogatások, a köztemetések, a közfoglalkoztatás, a bírósági környezettanulmányok ügyintézése, valamint a tüdőszűrések és a ruhagyűjtések szervezése is. Azt vallja, hogy munkája egyik legfontosabb alaptétele a tisztelet és az empátia, amit minden ügyfél esetében éreztetni kell. Úgy gondolja, hogy erre a pályára születni kell.
„Erzsike 35 éve szolgálja a vörösváriak érdekeit és segíti a nehéz helyzetben lévő emberek életét. Jelentős szaktudása mellett kommunikációs, empatikus és kapcsolatteremtő képessége is hozzájárul ahhoz, hogy kiválóan végezze feladatát. Hálásan köszönjük kitartó munkáját, mindig pozitív hozzáállását!”- mondta Fetter Ádám polgármester.
A jubileumi elismeréshez szívből gratulálunk!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []