Miben segíthetünk?

Rangos városi kitüntetéseket adományozott a Képviselő-testület

Rangos városi kitüntetéseket adományozott a Képviselő-testület
2023. június 23.

Odaítélte a Képviselő-testület péntek délelőtti ülésén a Díszpolgár, a Posztumusz díszpolgár és a Pilisvörösvárért Emlékérem elismeréseket. A város lakosságáért példamutatóan munkálkodó személyek, szervezetek tevékenységének elismerésére alapított díjakat minden évben odaítélik a képviselők.

A rangos városi elismerésekben a következő személyek, illetve szervezetek részesültek az idén:

Díszpolgári címet Feldhoffer János fúvószenész, zenekarvezető kapta, több mint öt évtizedes magas színvonalú fúvószenészi és zenekarszervezői tevékenysége, a német nemzetiségi fúvószenekari hagyományok és az egyházi fúvószenei hagyományok ápolása, a testvérvárosi kapcsolatok kialakítása és ápolása terén kifejtett kiemelkedő munkája, valamint a helyi német nemzetiségi önkormányzatban végzett közéleti tevékenysége elismeréseként.

A posztumusz díszpolgári címet Rehákné Moór Anna egykor Pilisvörösváron élt színésznőnek ítélték oda a magyar színművészetben játszott úttörő szerepe, jótékonykodása, a helyi egyházközösségnek nyújtott kiemelkedő támogatása elismeréseként.

Az emlékérem kitüntetést pedig a következő személyek, illetve szervezetek kapták:

· Hegyváriné Denk Ibolya nyugalmazott gyermekkönyvtáros, négy évtizeden át a Városi Könyvtár munkatársaként folytatott kiemelkedő, a gyermek olvasókat, szüleiket, a hozzá forduló pedagógusokat mindenben támogató és segítő munkája, a város kulturális életében játszott fontos szerepe, valamint aktív természetvédő tevékenysége elismeréseként,

· Merk József cégvezető, a városi intézmények önzetlen, és példamutató támogatása, valamint a Pilisvörösvári Templom Téri Német Nemzetiségi Általános Iskola minhárom mosdófelújítási programjában való kiemelkedő szerepvállalása elismeréseként,

· az UBM cégcsoport a világszinten elismert szakmai eredményei, a városunkkal kialakított stratégiai partnerség, valamint a városi kulturális- és sportélet támogatásában betöltött kimelkedő szerepe elismeréseként.

A kitüntető díjakra a javaslatokat a pályázati kiírás alapján írásban lehetett benyújtani 2023. május 31-ig a polgármesterhez. Ez évben díszpolgári címre három, a posztumusz díszpolgári címre kettő, az emlékérem kitüntetésre pedig tizenhárom személyt javasoltak pilisvörösvári szervezetek, és magánszemélyek.

A rendelet értelmében a beérkezett javaslatokat előkészítő bizottságként az ÜOKB véleményezte, és a Képviselő-testület az ÜOKB javaslatának figyelembevételével hozta meg döntését. A kitüntető díjakat Pilisvörösvár legnagyobb rendezvényén a Vörösvári Napokon a megnyitó ünnepségen, 2023. augusztus 11-én Fetter Ádám polgármester adja át.

Szívből gratulálunk a díjazottaknak!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []