Miben segíthetünk?

Gőzerővel dolgozik az új hókotró

Gőzerővel dolgozik az új hókotró
2023. november 30.

Gőzerővel zajlik a síkosságmentesítés a városban. A Városgazda Kft. kora reggel óta az utakat járja az erre a célra nemrégiben vásárolt Unimog U400-assal. A feladatot csak úgy, mint eddig, priorizálva végzik: először a gyűjtőutakon, a közintézmények körüli területeken és a tömegközlekedés állomásaiban, megállóinál. A Közút kezelésében lévő utak téli csúszásmentesítése továbbra is az útkezelő cég feladata.
A szerdára jósolt időjárási helyzet kapcsán a városgazdák megelőző lépéseket is tettek, úgynevezett alásózást végeztek több órán keresztül Pilisvörösvár területén. Erre a napra egyébként elsősorban ónos esőre figyelmeztettek a meteorológusok, ám úgy tűnik, délelőtt elsősorban hóval, hódarával kell számolnunk.

Már most érkeznek a hírek elakadt járművekről, nehezebben megközelíthető helyszínekről, ezért kérjük, hogy feltétlenül az útviszonyokhoz igazodva, az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadott esetleges riasztásait figyelembe véve közlekedjenek, és minden esetben ellenőrizzék járművüket.

A síkosságmentesítéssel kapcsolatban a városlakóknak is van teendőjük. A családi házak, társasházak előtti gyalogutakon a biztonságos közlekedést az önkormányzati rendelet szerint a lakóknak illetve a lakóközösségeknek kell lehetővé tenni, tehát a havat elsöpörni, a jeget megszüntetni. A korábbi évek tapasztalatai alapján a Városgazda kéri, hogy a téli időszakban úgy parkoljanak, hogy a munkagép is utcákban. Különösen fontos szempont ez a szűk utak esetében. Kérik azt is, hogy a havat a járdáról ne a lekotort úttestre halmozzák.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []