Miben segíthetünk?

Állapotfelmérést végzett a DMRV Pilisvörösváron is

Állapotfelmérést végzett a DMRV Pilisvörösváron is
2024. január 8.

Több más település mellett Pilisvörösváron is felmérte a DMRV Zrt. az ivóvíz-víziközműrendszerek műszaki állapotát – derül ki a Nemzeti Vízművek Zrt. közleményéből. A Széchenyi 2020 program részeként megvalósuló vizsgálatok 2023 márciusában kezdődtek és decemberben fejeződtek be.

Mint írják, az az érintett települések 250 milliméternél nagyobb átmérőjű, azbesztcement anyagú ivóvízvezetékek döntő többségének életkora meghaladta a műszaki hasznos élettartamát, vagy közel jár hozzá, gyakoriak rajtuk a meghibásodások. Az elvégzett diagnosztikai vizsgálatok valós képet tártak fel a műszaki állapotukról, tervezhetőbbé téve a szükséges beavatkozásokat. A vizsgálattal érintett, összesen közel 10 kilométernyi vezetékszakasz több mint 35 000 felhasználó vízellátásában vesz részt.

„A Nemzeti Vízművek Zrt. stratégiai elképzelései között szerepel többek között az állami vízművek költséghatékonyabb működtetése a szinergiák kihasználásával, így ezzel összhangban a projekt célja a másodlagos vízminőségromlás megelőzése, illetve kezelése volt, valamint a vízveszteségek és az irreális üzemeltetési költségek csökkentése. Komplex cél volt továbbá a fenntarthatóság biztosítása, a szolgáltatási színvonal minőségének javítása, valamint az indokolt költségek megtérülésének garantálása a meglévő hálózati rendszer műszaki állapotára való tekintettel” – olvasható a közleményben, hozzátéve: a projekt eredménye hozzájárulhat a vízellátás biztonságának növeléséhez a vízbázisok terhelésének csökkentésével, a szolgáltatott ivóvíz minőségének javulásával és ezzel párhuzamosan a vízminőségi kifogások számának csökkenésével. Ezenkívül a projekt eredményeként növekedhet a víziközművek energetikai és üzemeltetési hatékonysága, és szavatolhatóvá válik a fejlesztések hatékony, ütemezhető megvalósítása.

A projektről bővebb információt a www.nemzetivizmu.hu oldalon olvashatnak.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []