Miben segíthetünk?

Odaítélte a Képviselő-testület a díszpolgári és az emlékérem elismeréseket

Odaítélte a Képviselő-testület a díszpolgári és az emlékérem elismeréseket
2024. június 27.

Odaítélte a Képviselő-testület június 21-i ülésén a Díszpolgár és a Pilisvörösvárért Emlékérem elismeréseket. A város lakosságáért példamutatóan munkálkodó személyek, szervezetek tevékenységének elismerésére alapított díjakról minden évben döntenek a képviselők.

A rangos városi elismerésekben a következő személyek, illetve szervezetek részesültek az idén:

Díszpolgári címet Zelenai István nyugalmazott bányagazdasági üzemmérnök, kiemelkedő honismereti és helytörténeti tevékenysége, a bányász hagyományok megőrzésében, valamint a bányászélet erkölcsi és szellemi értékeinek átörökítése terén végzett példaértékű munkája elismeréseként

Az emlékérem kitüntetést a következő személyek, illetve szervezetek kapták:

Balla Sándor plébános szerettteljes és alázatos, a vallás és a közösség szolgálatában végzett munkája, a hívek és a város közösségének minden tagja iránti embersége és odaadása elismeréseként.

Rásonyi Győzőné „Fotó Marika”fényképész, a rendszerváltáskor és az azt követő időszakban vállalt önzetlen és hasznos, értékőrző munkássága elismeréseként.

A kitüntető díjakra a javaslatokat a pályázati kiírás alapján írásban lehetett benyújtani 2024. május 31-ig a polgármesterhez. Ez évben díszpolgári és a posztumusz díszpolgári címre kettő, az emlékérem kitüntetésre pedig tíz személyt javasoltak a pilisvörösvári szervezetek, és magánszemélyek. A posztumusz díszpolgári címet az idén nem ítélte oda a testület, mivel a felterjesztettek nem kapták meg az elismerés odaítéléséhez szükséges minősített szavazati többséget.

A rendelet értelmében a beérkezett javaslatokat előkészítő bizottságként az ÜOKB véleményezte, és a Képviselő-testület az ÜOKB javaslatának figyelembevételével hozta meg döntését. A kitüntető díjakat Pilisvörösvár legnagyobb rendezvényén a Vörösvári Napok megnyitó ünnepségén, 2024. augusztus 16-án Fetter Ádám polgármester adja át.

Szívből gratulálunk a díjazottaknak!

 

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []