Miben segíthetünk?

Véradás Pilisvörösváron

Véradás Pilisvörösváron
2024. szeptember 12.
Aki vért ad, életet ad! Véradásra vár mindenkit a Magyar Vöröskereszt szeptember 25-én, szerdán a Művészetek Házában. Az esemény 11 órától 19 óráig tart.

A véradás során felajánlott vér sokszor nélkülözhetetlen a betegek gyógyításában, az életmentésben. Előfordul, hogy műtétet is elhalasztanak, ha nem áll rendelkezésre a megfelelő mennyiség. A napi vérkészletet az Országos Vérellátó Szolgálat a honlapján folyamatosan megjelenteti.


Véradásra jelentkezhet, aki egészséges, betöltötte a 18. életévét, de még nincs 65 esztendős és testsúlya eléri az 50 kg-ot. Első véradók esetén a felső korhatár 60 év. Az utolsó véradás napjától számított 365 napon belül a nők maximum négy, a férfiak maximum öt alkalommal adhatnak vért. Két véradás között legalább 56 napnak el kell telnie.


A véradást megelőzően bőségesen fogyasszanak folyadékot, táplálkozzanak a megszokott módon. Olyan ruhát vegyenek fel, amely nem szorítja a karokat.
Emellett hozzanak magukkal a személyazonosításra alkalmas arcképes igazolványt, TAJ kártyát és lakcímkártyát is.


További információkat a véradás menetével, az esetleges irányított véradással kapcsolatban az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján található.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []