Pilisvörösvár
Miben segíthetünk?
Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!
Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!
2020. november 9.
A csütörtök óta életbe lépett kijárási korlátozás hatással van a pilisvörösvári mindennapokra is?

Igen. Országos szinten meredeken ívelnek felfelé a koronavírusos esetszámok, a tegnapi “fekete péntek” után szombaton 5.318 (ebből Pest megyében 756) új megbetegedést és 100 fölötti elhalálozási számot jelentett be az operatív törzs.

A lényeg: ha nem muszáj, ne menjünk éjfél és reggel 5 óra között sehova. A kutyasétáltatást és a kocogást sem engedi meg a törvény. Mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni.
Ez alól kivétel, ha valaki munkavégzés céljából, a munkavégzés helyére történő közlekedés céljából, a munkavégzés helyéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából vagy egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal hagyja el lakóhelyét.

Az éjjel-nappali gyógyszertár is felkereshető indokolt esetben.

Munkába menet, vagy munkából jövet meg lehet állni tankolni, vagy élelmiszert vásárolni az éjjel-nappali benzinkúton. Az eladó a maszkviselés elmaradása esetén eddig is meg kellett tagadja a kiszolgálást. Az éjfél és hajnali 5 között betérő vásárlókat megkérdezheti, megkérheti, de nem szankcionálhatja.

Az éttermek és kocsmák felelőssége, hogy az új szabályozás szerint működjenek. Este 11-ig lehet az asztaloknál kiszolgálni a vendégeket, élőzene lehet, de tánc nem.

A rendőrség rendelkezik jogkörrel arra, hogy a renitens vásárlókat figyelmeztesse, bírságolja, sőt akár az üzletet/vendéglátóhelyet is bezárathatja 1 napra, de akár 1 évre is.

A futball meccseken kötelező a szájmaszk, a nézők csak minden harmadik széken ülhetnek, és be kell tartsák az 1.5 méteres távolságot. A PUFC mindent megtesz a szabályok betartásáért.

Közelednek az ünnepek: a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak hatósági házi karanténba kell vonulniuk, amelyet csak önköltségükre elvégzett 2 db negatív PCR-laboreredmény esetén lehet feloldani.


A kultúrális rendezvényeket kínáló Művészetek Háza már csütörtök reggel kiadta az új házirendet, kötelező a maszkviselés, fertőtlenítenek, mérik a látogatók testhőmérsékletét.

Az operatív törzs legfrissebb tájékoztatását itt tudják mélyebben tanulmányozni:
https://koronavirus.gov.hu/korlatozasok

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

(cikkünket frissítjük)
Fotó: jplenio/pixabay

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []