Miben segíthetünk?

Hétindító Hírek

Hétindító Hírek
2021. május 25.
Összegyűjtöttük, mi történt Pilisvörösváron a múlt héten, valamint a legfontosabb előttünk lévő eseményeket is.

Ruhagyűjtés lesz Pilisvörösváron

Pilisvörösvár önkormányzata évi négy alkalommal, a szezonalitásnak megfelelően ruhagyűjtést szervez a helyi lakosok számára. Ezzel lehetőséget biztosít a háztartásokban fölöslegessé vált ruhaneműk leadására. Első alkalom 2021. június 14-én hétfőn, 8-12 és 13-18 óra között lesz.


Május 23-val feloldották a védelmi intézkedések egy részét

Szombaton megtörtént az ötmilliomodik, koronavírus elleni oltóanyag első dózisának beadása, így Pintér Sándor belügyminiszter az operatív törzs vezetőjeként közigazgatási hatósági határozatban megállapította, hogy a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik fokozata május 23-án hatályba lépett. Megszűnt a maszkviselési kötelezettség a közterületeken. Szabadtéri rendezvények, gyűlések 500 ember részvételével tarthatóak meg. Bővebb információ: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/operativ-torzs-koszonjuk-lakossagnak-vedelmi-intezkedesek-betartasat


Különleges kifestőt kaptak a vörösvári gyerekek

Ajándékkal lepte meg dr. Fetter Ádám polgármester és Strack Bernadett alpolgármester a Tipegő bölcsődébe, a Rákóczi utcai óvodába, a Széchenyi, a Gradus, a Zrínyi és a Szabadság utcai tagóvodába járó gyerekeket, illetve a Vásár téri és a Templom téri, valamint a Palánta általános iskola alsósait kedden. A füzet Pilisvörösvár nevezetességeit, látnivalóit tartalmazza, színezésre vár egyebek mellett a Városháza, a Kálvária-domb, a körforgalom, a vasútállomás és futópálya is a bányatavaknál. A helyszínek neve magyarul, német és sváb nyelven is megtalálható a lapok alján.

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/849-Kulonleges-kifestot-kaptak-a-vorosvari-gyerekek 


Változtak a maszkhasználati szabályok

A járványügyi korlátozások enyhítésének köszönhetően már nem kötelező az arcmaszk használata a szabadtéren lévő peronokon a MÁV és a MÁV-HÉV állomásain és megállóhelyein, valamint a Volánbusz állomásain és megállóiban. A maszkviseléssel kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, vagyis a közösségi közlekedési járműveken, valamint a zárt utasforgalmi helyiségekben továbbra is viselni kell a szájat és orrot eltakaró maszkot - tájékoztatott a MÁV.


Látogatási és kijárási  tilalom feloldása a szociális intézményekben

Feloldották a 2020. szeptember 8. óta érvényben lévő látogatási és kijárási  tilalmat a szociális bentlakásos intézményekben. Pilisvörösvári érintett intézmények: Városi Napos Oldal Szociális Központ Átmeneti Gondozóháza, Szent Erzsébet Otthon, Pest Megyei Viktor Egyesített Szociális Intézmény.


Hősök napja ünnepség

Hősök napi megemlékezés lesz május 30-án vasárnap délelőtt. 9:30-kor koszorúzás a temetőben a II. világháborús német és szovjet katona síroknál. Ezt követően 10:00-kor megemlékezés a Hősök téren. A rendezvény nyilvános. 

 

Holnap kezdődik a bölcsődei beiratkozás

2021. május 26-30-ig terjedő időszakban van lehetőség a beiratkozásra a Tipegő Bölcsődébe. https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/811-Megjelent-a-bolcsodei-felvetellel-kapcsolatos-tajekoztato 


Befejeződtek a korszerűsítési, felújítási munkálatok a sportpályán

Három komoly beruházás zajlott a Szent Erzsébet utca Sportpályán az elmúlt hónapokban. A munkálatok márciusban kezdődtek, ezalatt 35 szórófejes öntözőrendszert alakítottak ki, felújították a büfé-klubház épületét és napelemrendszert telepítettek.

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/833-Befejezodtek-a-korszerusitesi-felujitasi-munkalatok-a-sportpalyan


Május 31-ig kiépítik a napelemmel működő kamerás védelmi rendszert

Az applikációs bejelentések, illetve a rendészek és a Városgazda Kft. munkatársainak felmérése alapján – a Háziréti lejáró, a Sirály utca-Pálya tó környéke, a Szent Erzsébet Otthon alatti rész, a Dugonics utca és a Piac tér területe, valamint a Budai úton a parkoló, illetve a Tó dülő érintett. A megelőzésben és az elkövetők felderítésében játszhat fontos szerepet. Az illegális hulladéklerakás megelőzése érdekében térfigyelő kamerák kerültek kihelyezésre a ,,Tisztítsuk meg az országot!”  projekt keretében. 8 helyszínen 9 db 360 fokos térfigyelő kamera áll szolgálatba a telepítés után. 

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/827-Elkezdodott-a-napelemmel-mukodo-kameras-vedelmi-rendszer-kiepitese 

#tisztitsukmegazorszagot #tmop #innovaciosestechnologiaiminiszterium


Pilisvörösvár érték, nem hulladéktároló

A rendszeres takarítás, a segítő önkéntesek, az ismétlődő figyelemfelhívások és a szigorúbb szankciók ellenére rendre érkeznek bejelentések illegálisan lerakott hulladékkal összefüggésben a Hivatalhoz. Továbbra is összefogásra van szükség, hogy megvédjük városunk környezetét. Azok a magánszemélyek, vállalkozások, civil szervezetek, akik vagy amelyek ezt az ügyet segíteni szeretnék, hogy a felajánlott összeget a szolidaritás jegyében az alábbi számlaszámra utalják:

14100024-11787949-43000001

Kedvezményezett: Pilisvörösvár Város Önkormányzata

Közlemény: Óvjuk Meg Városunk Környezetét!

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/825-Pilisvorosvar-ertek-nem-hulladektarolo 


Már nem kötelező zártan tartani a baromfikat

A kedvező madárinfluenza-járványügyi helyzet alapján az országos főállatorvos visszavonta a baromfik zárt tartására vonatkozó előírást. Az állatok fedett etetése és itatása kötelező marad. https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/22-Hatosagi-hirdetmenyek/842-Mar-nem-kotelezo-zartan-tartani-a-baromfikat 

 

Felhívás helyi iparűzési adó bevallási és befizetési határidőre

A 2020-as adóévről szóló bevallás benyújtásának, illetve a 2020-as évben megfizetett adóelőleg és a 2020-as évre megállapított tényleges adó pozitív különbözetének befizetési határideje: 2021. május 31.

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/24-Adougyek/831-Felhivas-helyi-iparuzesi-ado-bevallasi-es-befizetesi-hataridore

 

Szavazhat, hogy még színesebbé váljon Vörösvár

Pályázatot adott be a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület (TEVÖ), hogy még színesebbé váljon Pilisvörösvár. A vasútállomás támfalát és az aluljárót szemelték ki, szeretnék ugyanis feldobni az említett területet egy színes, figyelemfelkeltő, vidám grafikával. A regisztráció email címet és telefonszámot igényel a szervező Akzo Nobel cég részéről, azonban sikeres belépés után akár minden nap lehet szavazni. Jelenleg a TOP 3-ba nem került még be a pilisvörösvári pályázat, kérjük, szavazzanak a városért. Köszönjük!

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/830-Szavazhat-hogy-meg-szinesebbe-valjon-Vorosvar 

 

Az erdei kápolna búcsúja Pilisvörösváron

Május 24-én pünkösd hétfőn, az Erdei kápolna búcsúja alkalmából ünnepi német nyelvű szentmisét celebrált Balla Sándor plébános. A Pfeiffer kápolnától induló processzió idén elmaradt. Pilis Televízió felvétele az egyházi eseményről: https://youtu.be/g38cboMh3Xc 


Megjelent a Vörösvári Újság. 

Címlapon:

- Elkészült a zárszámadási rendelet

- Bemutatkoznak a képviselők sorozat: Pándi Gábor

- Májusi nemzetiségi események: TrachtTag és májusfaállítás

A digitális lapszám már olvasható. Pilisvörösvár applikáció/Vörösvári újság, illetve városi honlapról letölthető ill. online lapozgatható. A nyomtatott újságot a regisztrált címekre május 25-28. között kézbesítik, emellett keddtől  a városi könyvtárban is elérhető lesz. A vezércikket ide kattintva olvashatják el:

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/845-Megjelent-a-Vorosvari-Ujsag


Pilisvörösvári UFC hírek

A Szent Erzsébet utcai sporttelepünk továbbra is csak védettségi igazolvánnyal látogatható. Meccs eredmények: a felnőttek: május 19-én pótolták az Üröm elleni bajnoki meccset. A két 16 éves fiatal Szakszon Ádám és Lajtavári Márk vezérletével 2:0-ra nyertek. Vasárnap délután játszottak újra hazai pályán a Dömsöd ellen, az emberelőny ellenére 2:3-ra kikaptak. Góllövők Szakszon Matyi, Fenyő Benji. Az U15 fiatalok 0:2-re nyertek a nagykovácsi NUSE ellen. Góllövők Ruzsa Patrik, Szabados Kristóf. Az U19 Perbál elleni rangadótól visszalépett a csapatunk, így a vendégek játék nélkül 3 pontot kaptak. 


Üveg szelektív hulladék elszállítás lesz a héten

A Depónia 3-as körzetben május 26-án szerdán, az 1-es körzetben 27-én csütörtökön, a 2-es körzetben pedig 28-án pénteken kerül sor a negyedévente esedékes, csomagolási  üveghulladék-elszállításra. Mivel Pilisvörösváron a kék gyűjtőedényben is kihelyezhetőek az üveg hulladékok, ezérti a szemétszállítók minden segítségnek örülnek, amivel a beazonosítás könnyebb. A házhoz menő gyűjtésen kívül ezek a hulladékok egész évben leadhatóak a Fácán utcai konténeres gyűjtőszigeten. Településünkkel kapcsolatos minden hulladékszállítási információ egy helyen: https://deponia.hu/telepuleskereso?v=904


Szent Erzsébet otthonnal kötött étkeztetési szerződés 

A Pilisvörösvári Főzőkonyha látja el 2021. április 1-től a Szent Erzsébet Otthon lakóinak napi ötszöri étkeztetését. Dr. Fetter Ádám polgármester május 16-án látogatást tett az intézményben és személyesen győződött meg a zökkenőmentes átállásról. 

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []